Motosport

Yamaha se vraća u Supersport

Yamaha-SuperpsortXX

Nakon prošlogodišnje pauze, Yamaha se ponovo vraća u Supersport prvenstvo zahvaljujući timu ParkinGO i natjecateljskom R6 s kojim je Crutchlow postao prvak 2009. Godine

Prošle je godine Supersport prvenstvo bilo u krizi, i kvalitetom i kvantitetom, čemu je zasigurno pridonio i potpuni izostanak Yamahinih motocikala na startnoj rešetki. I to nakon izuzetno uspješne sezone 2009 tijekom koje su s Cal Crutchlowom i R6 dominirali prvenstvom. U 2011. se Yamaha ponovo vraća, ovaj puta posredstvom ParkinGO tima, koji će Yamaha Motor Europe opskrbiti svojim pobjedničkim motociklima iz 2009. Jasno, ta će pobjednička R6 ergela biti osvježena za novu sezone te nadograđena nekim poboljšanjima za 2011., no u osnovi se radi o istim onim motociklima s kojima je Crutchlow odvozio svoju sezonu iz snova.

Inače, tim ParkinGO iza sebe ima tri natjecateljske sezone i bio je stjegonoša Triumphovih napora u ovom prventvu. Prošle je godine za upravljačem britanskog motocikla Chaz Davies bio četvrti u ukupnom poretku, a njegov je timski kolega David Salom završio kao peti. Davies ostaje i u kombinaciji za ovu sezonu, dok će se umjesto Saloma za rogove druge Yamahe R6 uhvatiti Luca Scassa.
fbmp ytmp imp