Motosport

Popis MotoGP vozača

MotoGP-2010XX

Uoči prvih ovogodišnjih testiranja objavljen je popis MotoGP vozača za 2011. Iznenađenjima nije bilo mjesta

Za nekoliko dana započet će prva runda ovogodišnjih testiranja, a FIM je uoči toga objavio popis MotoGP vozača za 201. S obzirom na to da se sve znalo već prije kraja prošle sezone, iznenađenja nema, a u igri je i dalje samo 17 vozača, pri čemu će se na starnoj rešetki naći jedan Ducati više i jedan Suzuki manje.

Od lica s priložene fotografije snimljene na početku prošle sezone, ove godine nećemo gledati Kallia i Espragaroa koji su „degradirani" u Moto2 prvenstvo i Melandrija, koji je prebjegao u Superbike. Umjesto njih, u MotoGP elitu ulaze Cal Crutchlow na Tech3 Yamahi, Karel Abraham na Cardion AB Ducatiju i povratnik Toni Elias na LCR Hondi. Osim osvježavanju, MotoGP rešetka je bila potvrgnuta i temeljitom preslagivanju.

Tako će Rossi umjesto Yamahe voziti Ducati, Stoner će Ducati zamijeniti Hondom, Spies će sa privatne na tvorničku Yamahu, de Puniet s Honde na Ducati, Capirossi sa Suzukija na Ducati, dok Aoyama mijenja momčad, ali i dalje ostaje na privatnoj Hondi. Osmorica vozača neće mijenjati svoje boje, među kojima su svjetski prvak Lorenzo na tvorničkoj Yamahi i doprvak Pedrosa na tvorničkoj Hondi.

1; JORGE LORENZO - YAMAHA
4; ANDREA DOVIZIOSO - HONDA
5; COLIN EDWARDS - YAMAHA
7; HIROSHI AOYAMA - HONDA
8; HECTOR BARBERA - DUCATI
11; BEN SPIES - YAMAHA
14; RANDY DE PUNIET - DUCATI
17; KAREL ABRAHAM - DUCATI
19; ALVARO BAUTISTA - SUZUKI
24; TONI ELIAS, SPANISH - HONDA
26; DANI PEDROSA - HONDA
27; CASEY STONER - HONDA
35; CAL CRUTCHLOW - YAMAHA
46; VALENTINO ROSSI - DUCATI
58; MARCO SIMONCELLI - HONDA
65; LORIS CAPIROSSI - DUCATI
69; NICKY HAYDEN - DUCATI

fbmp ytmp imp