Motosport

Hopkins se (nakratko) vraća u MotoGP

HopkinsXX

Nakon dvije godine izbivanja, John Hopkins se vraća u MotoGP. Zasad samo na testiranjima i kao rezerva za Bautistu, no tko zna što mu donosi iduća godina

Hopkins je najveći i najbolji dio svoje karijere odradio u tvorničkoj momčadi Suzukija. S njima je 2007. godine osvojio četvrto mjesto u ukupnom poretku, nakon čega je potpisao za Kawasaki, što je bila njegova najveća pogreška. Prvo je s odlaskom Kawasakija sa scene ostao bez posla, onda je uslijedila depresija, pa ozljede i kola su naglo krenula nizbrdo.

Ove će godine Hopkins voziti britansko superbike prvenstvo za upravljačem Rizla Suzukija, no bit će i rezerva za Bautistu, jedinog preostalog Suzukijevog MotoGP vozača. Svoje ponovno sjedinjenje s MotoGP Suzukijem imat će sredinom ožujka na testiranjima u Katru, kada će odvoziti nekoliko krugova za potrebe promotivnog snimanja. U samom testiranju vjerojatno neće aktivno sudjelovati, ali će uskočiti na mjesto Bautiste ako se ovaj ozlijedi i razboli, kao što je to bio slučaj na nedavnim testiranjima u Maleziji.

Osim toga, Hopkins će tijekom cijele sezone biti pričuva za Bautistu, a šuška se da bi se na pojedinim utrkama mogao pojaviti i kao „wild card". S obzirom na to da bi 2012. Suzuki ponovo trebao imati dva vozača, već su počele špekulacije o tome kako je tom potencijalno slobodnom radnom mjestu najbliži baš John Hopkins.

fbmp ytmp imp