Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N115/Yamaha-MotoGP/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N115/Yamaha-MotoGP/Gallery

Motosport

Otišao Rossi, otišli i sponzori

Yamaha-MotoGPXX

Jednako kao i R1 za SBK prvenstvo, tako će i M1 Yamahinog tvorničkog MotoGP tima biti u „korporativnim trkaćim bojama". To će reći bez naljepnica sponzora

Nemoguće nam se sjetiti kada smo zadnji put vidjeli motocikl svjetskog prvaka u kraljevskoj klasi tako siromašno oblijepljenog naljepnicama. Vremena su očito olovno teška, ako će Jorge Lorenzo (aktualni svjetski prvak) i Ben Spies (lako moguće budući svjetski prvak) voziti natjecateljske Yamahe u tzv. „korporativnim trkaćim bojama".

Bilo je jasno da će odlaskom Rossija, Yamahin tvornički tim izgubiti sponzorstvo Fiata, no nemalo čudi da u momčad, koja dominira MotoGP prvenstvom posljednjih nekoliko godina, nisu uspjeli privući neki novi izvor sredstava. Doduše, umjesto velikog znaka Fiata, tu je Iveco naljepnica, no ona je toliko malih dimenzija da se iza nje sigurno ne skriva debeli bunt novčanica, prije bi rekli neka kompenzacija. Očito u Yamahinoj momčadi inženjeri i vozači rade bolje od uprave.

Kombinezoni vozača još su i dosta šareni, no sam M1 izgleda poprilično monotono u svojoj plavo bijeloj kombinaciji s prednjim i stražnjim dijelom oklopa u „prirodnoj" boji karbona. Ako ništa drugo, ostaje i više nego dovoljno prostora da se na njega lako ukomponira logo nekog novog „mecene", ako se takav tijekom sezone slučajno pojavi. A vjerojatno neće. Lako uočljiva novost svakako je Akrapovičev logo na završetku ispušnog sustava.

{gallery}NOVOSTI/N115/Yamaha-MotoGP/Gallery{/gallery}
fbmp ytmp imp