Motosport

Tim Gajser sjajan drugi

GajserXX

Prvenstvo Europe u superkrosu za 2011. godinu nastavljeno je u Milanu, u Italiji. U S-2 konkurenciji sjajan rezultat ostvario je mladi, 15-godišnji Slovenac Tim Gajser (KTM), koji je tako nastavio niz zapaženih uspjeha ove godine.

Gajser je bio drugi na utrci S-2 konkurencije, iza domaćeg vozača Tommasa De Pietrrija (Suzuki), a ispred njegovog zemljaka Samuela Bernardinija (KTM). Slijedili su Francuzi; Theo Ramos (KTM) i Yannis Irsuti Yamaha) i drugi...

U najjačoj, S-1 konkurenciji, trijumfirao je Francuz Cedric Soubeyras (Honda), ispred Talijana Mattea Boninija (Suzuki) i svog zemljaka Christophea Martina (Honda). Slijedili su; Talijan Angelo Pellegrini (Suzuki), Francuz Maxime Desprey (Yamaha) itd...

Kod najmlađih, u S-R (Rookie) konkurenciji, najbrži je bio Nijemac Brian Hsu (Suzuki), ispred Francuza Nicholasa Lepuccija (KTM) i Jimmyja Clocheta (Yamaha).

U generalnom poretku, u S-1 vodi Cedric Soubeyras s 140 bodova, ispred Angela Pellegrinija 84 i Mattea Boninija 77. U S-2 je na čelu Samuele Bernardini sa 75 bodova, ispred Tommasa De Pietrija 67 i Yannusa Irsutija 43, a kod novaka, u S-R kategoriji, vodi Brian Hsu s 57 bodova, ispred Kanađanina Katea Walkera 37 i Nizozemca Basa Vaessena 32.

fbmp ytmp imp