Upozorenje
  • JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: [ROOT]/images/NOVOSTI/N134/M12013/Gallery
Napomena
  • There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/NOVOSTI/N134/M12013/Gallery

Motosport

Yamaha otkrila MotoGP boje za 2013.

slikaXX
M1 dočekuje novu sezone minimalno promijenjen, kako po pitanju mehanike tako i po pitanju sponzora

Iako je sada već dvostruki svjetski prvak, Jorge Lorenzo nikad nije imao pretjeranog marketinškog potencijala. Najbolji dokaz tome su posljednje dvije sezone u kojima su Yamahe M1 bile u „tvorničkim bojama“, što će reći da momčad nije imala glavnog sponzora. Očekivalo se kako će se povratkom Rossija to promijeniti, no čini se da ni on više nema onu specifičnu težinu koja je svojedobno na oplate Yamahe „zalijepila“ Gauloises, Camel ili Fiat.

Uz povratak naljepnice Iveco nakon jednogodišnje pauze, Rossi je u miraz donio i logo Monstera koji je smješten na središnji dio bočni oplata. Doduše, taj je proizvođač energetskih napitaka zauzeo relativno malu površinu, no činjenica da je Lorenzo zbog toga morao raskinuti svoj osobni ugovor s Rockstarom potvrđuje kako se vjerojatno ipak radilo o malo značajnijoj novčanoj transakciji.

Dolazak Monstera je malo spustio logo Eneosa, japanskog proizvođača maziva, dok je sve ostalo uglavnom isto, uključujući „tvorničku“ plavo-bijelo-crnu kombinaciju. Stvari se nisu bitno promijenile ni ispod oplata budući se Yamaha, baš kao i Honda i Ducati, odlučila na blagu evoluciju prošlogodišnjeg modela u iščekivanju nešto veće promjene pravilnika za 2014.

Sve u svemu, tvornički M1 je, kako mehanički tako i grafički, iznimno sličan prošlogodišnjem motociklu, a utrke će pokazati da li je to dovoljno da Lorenzo obrani titulu naslova svjetskog prvaka. A Rossi? Vjerojatno će biti konkurentniji nego na Ducatiju, no po prikazanom na dosadašnjim testiranjima, Talijan prvi put u svojoj karijeri neće biti prva violina u svojoj momčadi.


{gallery}NOVOSTI/N134/M12013/Gallery{/gallery}

fbmp ytmp imp