Motosport

SBK Miller Motorsport Park, SAD - Rezultati

SBK-MillerXX

Jedino je Superbike putovao na utrke u Miller Motorsport Park. Klase Supersport i Superstock imaju pauzu od gotovo mjesec dana od Doningtona do Misana.

Za to vrijeme u Salt Lake Cityju klasa Superbike nastavila je svoje redovno prvenstvo. Miller je staza koja najviše odgovara Carlosu Checi i vjerojatno je i ove godine računao da će nakon nekoliko neuspješnih utrka u prvom dijelu sezone u SAD-u smanjiti bodovni zaostatak za vodećima. U prvoj utrci to mu je i pošlo za rukom nakon što se izborio za vodstvo i pobijedio ispred Marca Melandrija i Maxa Biaggija.

I u drugoj utrci vrlo brzo se našao u vodstvo, no nakon pada Hiroshija Aoyame, utrka je prekinuta kako bi se očistilo ulje proliveno po stazi. Na ponovnom startu Checa se opet vrlo brzo našao u vodstvu, no nekoliko krugova poslije svoj nastup u SAD-u neslavno je završio padom.

Vodeću poziciju tada je preuzeo Marco Melandri i iako je u daljnjem tijeku utrke Talijan bio u borbi s Jonathanom Reom, na kraju se ipak vratio u vodstvo i ostvario drugu pobjedu za BMW. Na prvom mjestu u prvenstvu još uvijek se nalazi Max Biaggi, a dok su iza njega Melandri i Sykes, koji su bodovno poravnati 20 bodova iza Biaggija.

Rezultati:

Superbike - 1. utrka
Superbike - 2. utrka

Bodovni poredak – Superbike:

1. Biaggi Aprilia 160,5
2. Melandri BMW 142,5
3. Sykes Kawasaki 142,5
4. Rea Honda 141
5. Checa Ducati 130,5
6. Haslam BMW 103
7. Guintoli Ducati 95
8. Laverty Aprilia 86
9. Giugliano Ducati 64
10. Smrz Ducati 61,5


fbmp ytmp imp