Motosport

Husqvarna ulazi u Moto3

 

slikaXX

Dva KTM motocikla će biti preimenovana u Husqvarna, a čini se da i Honda pojačava svoj angažman


U protekle dvije sezone, KTM je dominirao u Moto3 konkurenciji kao nijedan proizvođač u povijesti najslabije klase. Zbog toga veseli najava ulaska novog snažnog igrača, čak i ako će se njegovi motocikli od KTM- razlikovati samo po naljepnicama.

Poznata je priča o tome kako je početkom ove godine BMW predao Husqvarnu u ruke KTM-a, na čijim će proizvodnim linijama naslijediti Husaberg. Nedavno je objavljeno da će se taj nekoć švedski proizvođač vratiti i u svjetsko motokros prvenstvo, koristeći klonove natjecateljskih KTM motocikala, a onda je pomalo iznenađujuće odlučeno da se po sličnom principu Husqvarna ubaci i u Moto3.

Da će biti riječ o KTM-ovim motociklima s drugačijim imenom potvrđuje i to da će motocikli Husqvarne biti dio KTM-ove tvorničke momčadi Red Bull KTM Ajo. Štoviše, na provizornom službenom popisu Moto3 vozača za 2014., Danny Kent i Niklas Ajo su bili navedeni kao vozači KTM-a, da bi nekoliko sati kasnije iz Husqvarne stiglo priopćenje kako će braniti boje momčadi Red Bull Husqvarna. Nije šija nego vrat.

To bi, barem fiktivno, trebalo popraviti krvnu sliku Moto3 prvenstva, no čini se da će iduće sezone i Honda pojačati svoj angažman. Upada tako u oči da će motocikle Honda koristiti momčad Estrella Galicia 0,0, iza koje je sjajna sezona s KTM motociklima, pa je tako Alex Rins postao viceprvak, dok je Alex Marquez, mlađi brat novog MotoGP prvaka, završio kao ukupno četvrti. Njih dvojica bi sada trebali predvoditi Hondu, a ne treba zaboraviti ni na indijsku Mahindru, koja je prošle sezone povremeno bila gotovo jednako brza kao i KTM.


fbmp ytmp imp