Motosport

MotoGP: Marquez produžio ugovor s Hondom

ugovor2016

Iako je sezona tek počela, nije nikakvo čudo da se aktualni svjetski MotoGP prvak požurio potpisati novi dvogodišnji ugovor s Hondom.

 

U teoriji mu je na kraju ove godine isticao ugovor, no ni u jednom trenutku nije bilo upitno da će Marc Marquez produžiti ugovor s Hondom, na obostrano zadovoljstvo. Budući su se vjerojatno samo trebali dogovoriti oko toga koliko usluge Marqueza vrijedi Hondi, ne čudi da je već uoči 5. utrke ove sezone i službeno objavljeno potpisivanje novog ugovora koji vrijedi do kraja 2016.

 

Statistika je zasad fascinantna. Uz to što je već iz prvog pokušaja postao svjetski prvak, i to najmlađi u povijesti, Marquez je u svoje dosadašnje 22 utrke s Repsol Hondom osvojio 13 najboljih startnih pozicija, 20 puta je stajao na podiju i 10 puta pobijedio. U to je ubrojen i besprijekorni start ove sezone, s četiri čiste pobjede u četiri utrke i isto toliko „pole positiona".

 

Stavljanjem potpisa na novi ugovor s Hondom, Marquez je odradio očekivano otvaranje zanimljivog prijelaznog roka. Svim glavnim MotoGP zvijezdama ističu ugovori, pri čemu je zasad nekako najizvjesnije da će Rossi produžiti suradnju s Yamahom, čemu je vjerojatno blizu i njegov kolega Lorenzo, no on već koketira i s Repsol Hondom. Tamo bi mu mjesto trebao osloboditi Pedrosa, koji se dovodi u vezu s tvorničkom Suzukijem, no iste glasine se šire i za Doviziosa, kojem ove godine ističe ugovor s Ducatijem.

fbmp ytmp imp