Motosport

MotoGP: Michelin se vraća

Michelin-MotoGP

Nimalo iznenađujuće, Michelin će zamijeniti Bridgestone u ulozi ekskluzivnog dobavljača guma za klasu MotoGP. No, to će se dogoditi tek 2016.

 

Od kada je objavljeno da se Bridgestone na kraju 2015. povlači iz MotoGP-a, činilo se nekako najnormalnijim da će Michelin preuzeti ulogu ekskluzivnog dobavljača guma. Uostalom, Michelin je dugi niz godina bio dominantna sila u kraljevskoj glasi, sve dok 2007. godine Stoner i Ducati nisu osvojili naslov i tako započeli eru Bridgestonea.

 

Iduće godine je Michelinovim gumama bila opremljena samo nekolicina motocikala i ubrzo je donesene sporna odluka da se od 2009. godine Bridgestone proglasi jedinim dobavljačem. U Michelinu su bili očekivano ljuti, no očito su se u međuvremenu spustile emocije.

 

Iako su navodno interes pokazala trojica dobavljača, na ovogodišnji se natječaj službeno javio samo Michelin, što znači da i nije bilo drugog izbora. Tako će od 2016. godine, paralelno sa stupanjem na scenu pravila o obaveznom korištenju zajedničke elektronike, svi MotoGP motocikli odraditi prelazak na Michelinove gume.

fbmp ytmp imp