Motosport

TT 2014: Dunlopovih „prvih 11"

6075E5CDF5B541CB9A41BC2D663B8FD6

Može li Michael Dunlop prestići svog slavnog strica? S nove 4 pobjede taj se cilj ne čini tako nemogućim.

 

Kao i prošle godine, Michael Dunlop je na TT utrkama na Isle of Manu dohvatio nove 4 pobjede, što znači da je u relativno kratkoj karijeri već 11 puta stajao na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. Nastavi li tim ritmom, za 3 godine bi mogao sustići i prestići Johna McGuinnessa, koji trenutno ima 20 pobjeda, a onda više nije tako daleko ni rekordnoj brojci od 26 pobjeda, koje je ostvario Michaelov stric Joey Dunlop.

 

Da ima nešto u njihovim genima potvrđuje i to što je u Senior TT utrci, s kojom je završilo ovogodišnje događanje na otoku Manu, najveće prepreka Michaelu Dunlopu bio njegov brat William. On je bio vodeći nakon prvog kruga, na kraju drugog kruga je imao podnošljivi zaostatak od 7,7 sekundi, da bi onda u trećem krugu pao sa svoj Honde i slomio nogu.

 

Nakon toga je Michael Dunlop dozirao tempo i donio treću ovogodišnju pobjedu BMW-u. Sa 14 sekundu zaostatka drugi je bio Conor Cummins na Hondi, dok je treće mjesto osvojio popularni Guy Martin na Suzukiju, kojem je to 15 podij u TT karijeri bez da je pritom osjetio i slast pobjede. Slijedili su Bruce Anstey na Hondi, James Hillier na Kawasakiju i razočarani John McGuinness koji je s ozlijeđenom rukom ove godine dohvatio pobjedu samo u kategoriji elektrocikala.

 

Prije toga je odvožena i utrka Lightweight TT za dvocilindrične motocikle do 650 ccm, u kojoj je prvu TT pobjedu ostvario Dean Harrison, koji je bio za upravljačem Kawasakija ER-6, uostalom, kao i skoro svi natjecatelji. Jednoličnost je donekle razbio Oliver Lindsell, koji je dohvatio 6. mjesto s motociklom marke Paton, no i njegov moderni retro motocikl pokreće Kawasakijev agregat. U drugoj ovogodišnjoj utrci motocikala s prikolicama svoju je 17 pobjedu odnio Dave Molyneux u kombinaciji sa suvozačem Patrickom Farranceom.

fbmp ytmp imp