Motosport

MotoGP: Avintia prodaje rabljene MotoGP motocikle

Avintia 2013

 

 

Za samo 35.000 eura možete postati vlasnik MotoGP motocikla. Čini se smiješno pristupačno, čak i ako iza cijele priče stoji tek šaka osvojenih bodova

 

Momčad Avintia prazni svoje garaže, pa su tako širokom pučanstvu ponudili mogućnost da po diskontnim cijenama postanu vlasnicima MotoGP motocikla. To je prilika koja se dosta rijetko pruža budući se pravi MotoGP motocikli dobivaju na leasing, a onda vraćaju proizvođačima kako netko drugi ne bi došao u posjed visoke tehnologije. No, ovdje nije riječ o „pravim" MotoGP motociklima, nego ekonomičnim alternativama nastalim pod CRT i Open formulom.

 

U ponudi su četiri Avintia CRT motocikla iz 2013., koji su kombinacija FTR okvira i friziranog agregata iz Kawasakija ZX-10R. Nije da su se proslavili, Barbera je na kraju sezone bio 16. u ukupnom poretku, a njegov kolega Aoyama tek 20., no traženih 35.000 eura je doista smiješna svota za MotoGP motocikl. Posebno ako se domognete primjeraka s kojima je Barbera dva puta utrke završavao kao 10., što cijeloj priči daje barem malu rezultatsku težinu.

 

Manje zanimljivim nam se čine tri ponuđena motocikla iz 2014., također prototipovi s Kawasaki agregatima, koji se nude za 50.000 eura. Riječ je o motociklima složenim po Open pravilima, s kojima je Barbera osvojio ukupno dva poda za dva petnaesta mjesta, prije nego je u drugoj polovici sezone prešao na stari Ducati, a nakon što je postalo jasno da im Kawasaki neće pružiti, navodno, obećanu tehničku podršku.

 

Ipak, njegov timski kolega Di Meglio je nastavio do kraja sezone koristiti posljednju evoluciju tog motocikla, drugačijeg po tome što je bio opremljen pneumatskim upravljanjem ventila. S njime je osvojio i prstohvat bodova, a sada se jedan komad te tehničke egzotike prodaje po cijeni od 100.000 eura.

 

Dakle, cijela priča nema karizme, no ako ste zaradili nešto sa strane, postavljajući kermačke pločice u fušu, i silno želite posjedovati MotoGP motocikl, pa bio on i iz treće lige, slobodno kontaktirajte momčad Avintia putem elektronske pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

fbmp ytmp imp