Motosport

Red Bull Rookies Cup: Martin osvojio bod

martin vugrinec11

Martin Vugrinec je utrci u Brnu osvojio treći bod u Red Bull Rookies Cupu.

 

Nakon što je u drugoj utrci u Sachsenringu završio kao 14. i osvojio svoja prva dva boda u Red Bull Rookies Cupu, Martin Vugrinec je osvojio još jedan bod u drugoj utrci u Brnu, voženoj u sklopu MotoGP prvenstva.

 

U prvoj utrci, koja je vožena u subotu, Martin se borio s Ukrajincem Kalininom i Argetincem Aguilarom za 18. mjesto. Na kraju je utrku završio između njih dvojice, na 19. mjestu, s 56 sekundi zaostatka za pobjednikom. U nedjelju se borio s istim dvojcem, ali i Nizozemcem Schotmanom i Britancem Skinnerom. Sva petorica su prošla ciljem u razmaku od samo 7 desetinke sekunde, a Martin je bio u sredini te skupine i završio kao 15, s nepunih 33 sekunde zaostatka za pobjednikom.

 

Tako je Vugrinec došao do svog trećeg boda u prestižnom Red Bull Rookies Cupu i trenutno u konkurenciji 24. talentiranih vozača drži 21. mjesto u ukupnom poretku. Iduće dvije utrke se voze u Silverstone, a nakon toga je na rasporedu jedna utrka u Misanu, pa završetak sezone u Aragonu.

 

Inače, u subotnjoj utrci su se za pobjedu borili ukupno vodeći Bendsneyder i njegov prvi pratitelj Di Giannantonio, koji su ponovo bili klasa za sebe. Ipak, igrajući se u završnici mačke i miša, umalo su dopustili da ih dohvate vozači koji su se borili za posljednju stepenicu na podiju. Na kraju je Di Giannantonio nadmudrio Bendsneydera, da bi u nedjeljnoj utrci nadmudrio samog sebe i pao u trećem zavoju. Ne želeći pretjerano riskirati, Bendsneyder se držao vodeće grupe od 8 vozača i čuvao se za završnicu utrke, odnijevši pobjedu sa samo 5 stotinki prednost u odnosu na Gutierreza, dok je trećeplasirani Garcia kasnio desetinku.

fbmp ytmp imp