Motosport

MotoGP: Toni Elias se vraća s Forward Yamahom

Elias-zamjena

Elias će zamijeniti Cortija, koji je mijenjao Bradla i prije nego je ovaj zamijenio Forward Yamahu za Gresini Apriliju. A sve to nakon što je Elias već mijenjao Abrahama.

 

Toni Elias, pobjednik fantastične MotoGP utrke u Estorilu 2006. i prvi Moto2 prvak iz 2010., još jednom se vraća u MotoGP, kao zamjena za Claudia Cortija. Ovaj pak je bio zamjena za Stefana Bradla, koji je usred sezone prebjegao u Apriliju, iskoristivši trenutak u kojem je vlasnik momčadi Forward zbog navodne porezne utaje završio u pritvoru.

 

Elias je, kao i prošle sezone, trebao nastupati u Superbike prvenstvu, no nova privatna momčad BMW-a je propala i prije početka sezone. Nakon toga je na MotoGP utrci u Indianapolisu mijenjao ozlijeđenog Abrahama i završio kao posljednji, a sada će u preostalom dijelu sezone imati 5 novih prilika da popravi dojam.

 

Pritom je sasvim izvjesno da će ovaj Eliasov povratak biti samo privremenog karaktera. Naime, sve da i impresionira svojeg novog poslodavca, vrlo je upitno što će biti s momčadi Forward iduće godine. Iako se šef vratio iz pritvora, a Baz na utrci u Misanu završio kao vrlo dobar četvrti, sponzori su se razbježali odmah nakon što je buknula afera, a i iz Yamahe su već dali naslutiti im iduće godine neće osigurati motocikle.

fbmp ytmp imp