Motosport

SBK: Predstavljena tvornička momčad Ducatija

2 ZAC3561 uvodna

Iz Borgo Panigalea poručuju da s momčadi Aruba.it Racing – Ducati kreću po Superbike titulu.

Izgleda da su nakon uspješne prošle sezone, u kojoj im je Chaz Davies donio titulu viceprvaka i u konkurenciji vozača i konstruktora, u Ducatiju poraslu ambicije, pa tako najavljuju pohod na neku od titula. Za pretpostaviti je da će im u obje konkurencije prvotimci Kawasakija predstavljati veliku prepreku, no u međuvremenu je tvornički Panigale R još malo napredovao, posebno u području ovjesa, elektronike i agregata, što je potvrđeno i na zimskim testiranjima.

Osim toga momčad je obogaćena i novim stručnjacima, sve na tragu poboljšane sinergije Superbike i MotoGP momčadi, što je postala svojevrsna mantra od kada je Ducati Corse preuzeo Luigi Dall'Igna.

Vozačka postava ostaje ista. Chaz Davies je prošle godine pokazao da zna pokazati zube i tako postao prvi vozač koji je uspio pobijediti na Panigaleu R, zapravo, učinio je to čak 5 puta. Davide Giugliano tek treba pokazati da nije prebrz za svoje dobro. Prošle sezone je dva puta lomio kralježnjake, no to ga nije obeshrabrilo i čini se da je sasvim spreman za nadolazeći početak sezone u Phillip Islandu.

1 ZAC3468

fbmp ytmp imp