Motosport

Ništa od novog asfalta na Grobniku

IMG 185rr4

Još jedna godina prođe, a oni obećaju, pa nikom ništa. Sad se vidi da je sve ponovno jedna velika farsa.
Iako su neki neiskusni mediji najavljivali da će radovi započeti najprije 2016., pa najzad 2017., ništa od svega neće biti. Čak su neki najavili da su radovi već započeli!!!


Naime, godinama upozoravamo na zakulisne igre i loše namjere ljudi koji upravljaju Grobnikom, jer svake godine najavljuju ulaganja u Grobnik, kako bi Općini Čavle opravdali to što su im za šaku kuna dali na upravljanje jedan takav objekt, pa obećanja na kraju ne ispune. Prisjetimo se, najavljivali su graditi od Hotela s 5 zvjezdica do golf terena. Javno se suprodstavio tome i vijećnik općine Čavle Marko Sobotinčić, pa na kraju nikom ništa, jer je određen lobi bio prejak.


Obavijest koju su sada objavili na službenim stranicama glasi:
“Izabrani izvođač radova nije dao valjanu garanciju datuma završetka radova prema roku iz tendera, već je produljio rok do sredine rujna 2017.g. Za Automotodrom Grobnik zbog već preuzetih obveza prema našim klijentima to nije prihvatljivo. Zbog toga je početak izvršenja radova odgođen. Za sezonu 4 mj – 11 mj, 2018.g pista će biti u potpunosti obnovljena i asfaltirana.”


Pitanje je zašto su izabrali izvođača radova koji nije dao valjanu garanciju završetka radova? Zašto nisu odabrali nekoga tko to može? Naravno, ništa ne spominju da li je možda tender bio kasno objavljen o čemu se naveliko priča i slično. Da li stoga u upravi Grobnika rade bezveznjaci? Što sada radi direktor Zvonko Šantić, po nama glavni krivac za neodržavanje Motohappeninga na Grobniku? Uostalom i prije su kršili preuzete obaveze s organizatorima pa nikom ništa. Da li će sada netko odgovarati za ovo?


Dakle, još jedno mazanje očiju hrvatske javnosti prođe, a mi ćemo uskoro prebaciti već treću generaciju koja neće moći voziti na normalnom asfaltu, piste koja je u Hrvatskom vlasništvu, a ne njihovom. Država je podsjećamo dala pistu u koncesiju namještenim natječajem, o čemu smo već pisali, klubu koji nema sluha za sportaše, ali ima velikog interesa da sav novac grabi sebi. A što je s vlasnicima piste? Vlasnik je država, odnosno svi mi. A tko će nama nadoknaditi to što se ne možemo voziti sigurno pistom sada kad želimo. S navršenih 60 godina sigurno nećemo moći. Tko je odgovoran što su vlasti pistu dali ljudima koji nisu sportaši i koji ne mare za našu sigurnost.
Bilo kako bilo, sljedeće godine možemo očekivati ponovno pompoznu najavu asfaltiranja, gradnje hotela itd, pa poslije ispričavanja radi krize ili bacanje krivnje na nekoga drugoga.
Nadamo se ipak da će naša djeca jednom voziti na novom asfaltu.

fbmp ytmp imp