Motosport

Motocross PH: Druga zajednička utrka sa Slovencima

start skedenj wm

Otoreno prvenstvo Hrvatske nastavljeno je zajedničkom utrkom s državnim prvenstvom Slovenije. Druga ovogodišnja utrka takvog tipa vožena je na stazi Škednj, nedaleko Slovenskih Konjica.

Nažalost, nakon već „propale“ zajedničke utrke u Zaboku, ponovno je izostao veći spektakl - budući da je nastupio manji broj hrvatskih vozača.

U najjačoj klasi MX-Open nastupilo je svega troje hrvatskih predstavnika. Tu su svakako zaslužne i ozlijede, nakon što se Luka Crnković ozlijedio u Gornjoj Petričkoj, Janko Martinac je također propustio utrku zbog ozlijede zarađene u tjednu uoči ove utrke. Najbrži od Hrvatskih predstavnika sasvim očekivano bio je Matija Kelava ispred Renata Sokolovića te Frane Jelovića. Utrku je inače sasvim očekivano pobijedio Tim Gajser, Kelava je ukupno bio drugi najbrži vozač klase, ispred Klemena Gerčara.

U klasi MX2 tempo su diktirali Slovenci Jan Pancar i Luka Milec, koji su završili bodovno izjednačeni. Najbrži od naših predstavnika bio je Nikola Hranić ispred Filipa Vragotuka i Edina Halilovića. A slijedili su: Kristijan Jakopec, Branimir Ferenčić, Marko Divjak, Petar Kundid, Mischel Filipaj, Luka Papak te Antonio Raković.


Juniori


Budući da su naši vodeći vozači klasa MX65 i MX85 nastupali na utrci Europskog prvenstva u Bugarskoj, spomenute klase nisu bodovane za PH.

Jedina juniorska klasa koja je vozila prvenstvenu utrku bila je ona najmanja, MX50, gdje je pobjedu uzeo Alex Novak ispred bodovno izjednačenih; Karla Jurinića i Stefana Lenčea. Inače ukupno najbrži u ovoj klasi bio je Slovenac Val Slavec.

U klasi MX65 od hrvatskih vozača jedino je nastupio Marko Topolovec, najuspješniji je inače u ovoj klasi bio Jaka Peklaj.

U klasi MX85 najbrži je bio Noel Zanocz iz Mađarske, ispred Bora Brejca dok je naš Matija Šterpin, koji vozi s talijanskom licencom, završio treći. David Petanjek bio je najbrži s hrvatskom licencom, druga je bila Mia Ribić, a treća Aleksandra Brumnjak.

Veterani

U klasi Veteran A najbrži je uvjerljivo bio legendarni Slovenac Sašo Kragelj. Ivici Jakopecu je pripala pobjeda u klasifikaciji domaćeg prvenstva. Drugi je bio Danko Braim, koji još liječi ozljedu zarađenu na prošloj utrci u Gornjoj Petričkoj. Slijedili su Mario Klanjčić i Ivica Vlahovac.

Kod Veterana B najbrži je bio Bogomir Gajser, dok je u klasifikaciji PH slavio Dragutin Marović ispred Krešimira Besednika te Marija Čukoića – već standardna postava.


Ukupni rezultati:
Motocross - Sl. Konjice/Škedenj 2018

fbmp ytmp imp