Motosport

Sofuoglu će u Imoli završiti karijeru

hi R13 Losail WorldSSP 2017 Race Sofuoglu GB46119

Izmučen ozljedama, višestruki Supesport prvak će u Imoli odvoziti posljednju utrku u svojoj karijeri.

Kao što se i glasno šaputalo, Kenan Sofuoglu će doista prekinuti natjecateljsku karijeru. Ali prije toga će se, nakon što je propustio sve utrke dosadašnjeg dijela sezone, još jednom vratiti u stroj u Imoli i odvoziti svoju posljednju utrku.

Sofuoglu je osvojio rekordnih 5 naslova svjetskog prvaka u klasi 600. 2007. i 2010. je slavio s Hondom, da bi 2011. prešao u Moto2 prvenstvo. Vratio se već 2012. s Kawasakijem i odmah osvojio titulu, a istu stvar je učinio i 2015. i 2016. godine.

Nakon što je proživio dvije obiteljske tragedije, njegova vozačka kalvarija je započela početkom prošle sezone, kada je propustio prve dvije utrke zbog ozlijede ruke. Po povratku mu je uspjelo nanizati pet uzastopnih pobjeda te se vratio u borbu za novi naslov, no onda je pao na pretposljednjoj utrci i Magny Courseu. Pritom je teško ozlijedio kuk, ali se svejedno vratio na posljednjoj utrci u Kataru i osvojio treće mjesto. Nedovoljno da osvoji i titulu.

Iako će mu nadolazeća utrka u Imoli biti oproštajna, ne bi bilo veliko iznenađenje da se i nezaliječen bori za pobjedu. Po završetku vozačke karijere planira biti od izravne pomoći sve brojnijim turskim talentima, a među njima je i Toprak Razgatlioglu, njegov štićenik koji se ove godine natječe u Superbike svjetskom prvenstvu.

fbmp ytmp imp