Motosport

MXGP: Herlings i dalje nezaustavljiv!

start francuska mxgp

Svjetsko motocross prvenstvo službeno ušlo je u svoju drugu polovicu, deseta ovosezonska utrka vožena je u Francuskoj, točnije Saint Jean d’Angely-u. A glavni akteri ove utrke ponovo su bili Jeffrey Herlings u klasi MXGP te Jorge Prado u MX2.

Herlings je u prvoj utrci klase MXGP zgrabio holeshot i vrlo brzo se počeo odmicati od ostatka. Clement Desalle je završio drugi, ispred Antonija Cairolija, koji se nakon lošijeg starta teško probijao naprijed. Slovenac Tim Gajser je sa sličnim problemima bio četvrti. U drugoj utrci je Cairoli poveo, na drugoj poziciji mu se pridružio Gajser. Herlings je bio ovog puta onaj koji je loše startao, ali je od polovice utrke uhvatio ritam. Uspio je proći i Gajsera i Cairolija. Čime je stigao do svoje 75. Grand Prix pobjede u karijeri, a vodstvo u prvenstvu je povećao na 62 boda.

235881 MXGP of France St Jean d Angely Round 10
Najbolji trojac iz druge vožnje klase MX2; Geerts #193, Prado #61 i Covington #64 | Foto: Ray Archer/KTM

Thomas Covington poveo je u prvoj utrci klase MX2, ispred timskog kolege Thomasa Kjera Olsena. Iza njih su završili dvojac iz KTM-a Jorge Prado i Pauls Jonass. Jonass je u drugoj utrci poveo, ali u prvom krugu i pao. Prado zatim preuzima vodstvo i drži ga do kraja. Jago Geerts, inače peti iz prve utrke, ovog puta završava drugi - što mu je najbolji plasman karijere. Dok je pobjednik prve vožnje; Covington bio treći. Ukupna je pobjeda tako pripala Pradu, Covington je bio drugi, a Olsen treći. Geerts je propustio postolje s četvrtom pozicijom, dok je Jonas zaokružio top5.

Više pogledajte u video pregledu (klik na video):

10 18 mxgp video

 

Rezultati:

10 18 mxgp ukupno

10 18 mx2 ukupno

 

Trenutni poredak:

10 18 mxgp poredak

10 18 mx2 poredak


Naslovna fotografija: Ray Archer/KTM

fbmp ytmp imp