Motosport

Motocross PH: Kelava osigurao naslov

rp start wm

Prvenstvo Hrvatske u motocrossu lagano se bliži kraju. Deveta utrka vožena je proteklog vikenda u Rakovom Potoku. Iako su do kraja prvenstva u kalendaru još dvije utrke; Jastrebarsko idućeg vikenda i Krašić nakon ljetne pauze – ostaje za vidjeti hoće li se ova posljednja održati i uopće bodovati za prvenstvo, budući da staza nema licencu.

Seniori

Matija Kelava je u Rakov Potok stigao s 98 bodova prednosti u klasi MX-Open, što je značilo kako su mu svega 2 boda bila potrebna za preuzimanje naslova prvaka. Kelava je naravno pobijedio u obje vožnje i ponovo uspio proći sve vozače na stazi za krug. Samim time je osigurao ovogodišnji naslov. Iza njega je završio Janko Martinac, koji je u drugoj vožnji zbog problema s motociklom startao posljednji, s nekoliko sekundi zaostatka. Slijedili su Renato Sokolović i Igor Ermakora.

rp kelava
Matija Kelava #97 - celebracija pobjede..

Nikola Hranić poveo je prvu utrku klase MX2, no nekoliko krugova prije kraja morao je odustati zbog problema s motociklom. Samim time je ostao bez bodova. Hranić nije nastupio ni u drugoj vožnji i tako prepustio vodeću poziciju Filipu Vragotuku. Bodovna razlika između dvojca je sada 5 bodova, stoga će zanimljivo biti u idućoj utrci. Na postolju su se inače Vragotuku pridružili Kristijan Jakopec i Petar Kundid.

rp vragotuk
Filip Vragotuk preuzeo vodstvo u klasi MX2

rp poredak seniori

 

Juniori

U PH klase MX85, Patrik Ujčić je siguran – ponovo je upisao pobjedu ispred Davida Petanjeka i Luke Kunića. U OPH mu je Matija Šterpin malo pomrsio račune, pobjedom u drugoj vožnji. Usprkos svemu Ujčić je i u klasifikaciji OPH završio prvi, ispred Šteprina.

rp ujcic
Patrik Ujčić #6, još jedna pobjeda u nizu..

Šimun Ivandić i Dino Lončar ponovno su imali borbe u klasi MX65. Naročito je bilo zanimljivo u drugoj vožnji, gdje je Lončar poveo i držao vodstvo sve do pada. Ivandić ga prolazi i vodi veći dio utrke, da bi i on pao, ipak je do kraja uspio zadržati sigurno vodstvo. Na trećem mjestu je ponovno završila Enola Šamu.

rp ivandic
Šimun Ivandić #888 odnio je pobjedu u klasi MX65

U PH klase MX50, Alex Novak je upisao još jednu pobjedu ispred Noe Polenusa i Karla Jurinić. U OPH su ponovno najbrži bili Bian Marcus Polanec i Tin Troha, dok je Novak ondje bio treći.

rp klasa50
Polanec #227 najbolji u OPH klase MX50

rp poredak juniori

 

B-Liga i Veterani

U klasi B250 pobijedio je Roman Cvitković ispred Tomislava Bermanca i Martina Duila. U većoj klasi, B-Open, drugu uzastopnu pobjedu je upisao Krunoslav Ivanović ispred Dinka Folnovića i Tomislava Kelečića.

rp cvitkovic b250
Pobjednik klase B250 - Roman Cvitković

rp poredak bliga

Kod Veterana nema iznenađenja; u klasi Veteran A pobjedu je odnio Danko Braim ispred Marija Klanjčićca i Ivice Jakopeca. Kod Veterana B, na domaćoj stazi, slavio je Dragutin Marović - ispred Krešimira Besednika i Marija Čukoića.

rp marovic
Dragutin Marović - pobjednik klase Veteran B

rp poredak veterani


Rezultati - Rakov Potok 2018

fbmp ytmp imp