Motosport

KTM prodaje MotoGP motocikl za 250.000 €

one page sales folder rc16

Budući da je riječ o MotoGP motociklu, cijena je čak i sumnjivo niska, to više što u paketu dobijete još štošta

Pravi MotoGP motocikli se prodaju samo izuzetno rijetko, a u pravilu nikad. Stoga je odluka KTM da proda ne jedan, nego dva primjerka MotoGP motocikla RC16 potez praktično bez presedana. I ne samo to, s obzirom da MotoGP motocikli praktično nemaju cijene, a privatnim se momčadima iznajmljuju za cirka 2 milijuna eura po sezoni (u što su, doduše, uključena dva motocikla, desetak pogonskih agregata, rezervni dijelovi...), onda se traženih 250.000 eura čini itekako povoljnim. Utoliko više što ne dobijete samo motocikl.

Naime, u tu je cijenu uključena i zaštitna oprema Pola Espargaroa s njegovim potpisom, a tu je i mogućnost da cijenjeni kupac bude VIP gost KTM-a na MotoGP utrci po vlastitom nahođenju, pri čemu će mu koju minuti posvetiti i tvornički vozači Espargaro i Zarco.

Nažalost, iz KTM-a ne spominju o kojoj je evoluciji motocikla riječ, ni u kakvom je stanju. Ovo potonje i nije toliko bitno jer MotoGP motocikl ionako ne bi mogli pokrenuti s mjesta bez pomoći KTM-ovih mehaničara.

Jedan od razloga što MotoGP motocikli rijetko završe u privatnim rukama je i skrivanje tehnologije, no KTM je u protekle dvije sezone toliko promijenio RC16 da oni prvi primjerci imaju malo toga zajedničkog s motociklom kojeg je Espragaro nedavno doveo do podija u Valenciji. U pokušaju da uhvate iskusniju konkurenciju, samo su tijekom prošle godine izmijenili dvadesetak okvira, dok su agregat s početne „screamer“ prebacili na „big bang“ konfiguraciju, da bi ove godine prešli na koncepciju s okretanjem koljenastog vratila unatrag.

U svakom slučaju, ako ste predani kolekcionar i ljubitelj visoke MotoGP tehnologije, a baš vas nešto žulja četvrt milijuna eura, slobodno se javite na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

RC16 Espargaro

fbmp ytmp imp