Motosport

Motocross PH: Sezona otvorena u Požegi

start pz open wm

Moto klub Požega Promet i staza Villare proteklog su vikenda dobili čast ugostiti prvu utrku Prvenstva Hrvatske u motocrossu.
Vrijeme je organizatore poslužilo. Staza je pružila idealne uvijete za 80-ak vozača iz Hrvatske, Slovenije i BiH.

U najjačoj klasi MX-Open ukupnu pobjedu je odnio Luka Crnković, ispred Mateja Jaroša. Jaroš je inače u obje vožnje najbolje startao, ali se Crnković ipak pokazao bržim kako su vožnje išle prema kraju. Treće mjesto je zauzeo Janko Martinac. Treba napomenuti kako se aktualni prvak Hrvatske iz ove klase, Matija Kelava, ozlijedio na nedavnoj utrci austrijskog prvenstva. U Požegi je nastupio pod bolovima i zauzeo 11. poziciju.

Nikola Hranić uzeo je pobjedu u klasi MX2. Pobijedio je u obje vožnje ispred Hrvoja Karasa, povratnika na staze. Dvojac je u drugoj utrci imao posebno zanimljivu borbu, koja je rezultirala i padom obojice. Treće mjesto je pripalo aktualnom prvaku klase, Filipu Vragotuku.

Kod juniora je od ove sezone jedna velika novost, klasa MX85 i MX65 od sada voze zajedno. U većoj je klasi slavio Luka Kunić, ispred slovenskog vozača Jake Oseka te Dine Lončara. U klasi MX65 najbrži su bili Slovenci – Lukas Osek i Bian Marcus Polanec, dok je Tin Troha bio najbrži hrvatski predstavnik na trećoj poziciji.
Alex Novak nakon prošlogodišnjeg naslova u klasi MX50, nastavlja nizati pobjede. U obje vožnje je završio ispred Roka Gracera i Stefana Lenčea.

Među B-ligašima klase B-Open najbolje su se pokazali Davor Andrašek i Dinko Folnović. Dvojac je podijelio bodove. Folnović je slavio ispred Andrašeka u prvoj vožnji, dok je u drugoj situacija bila obrnuta. Roberto Petaj im se na postolju pridružio kao treći. Pobjeda u klasi B-250 pripala je Klemenu Popoviću ispred Blaža Benka i Vedrana Šrajbera.

Među Veteranima A najbrži je bio Slovenac Borut Koščak, koji od ove sezone vozi pod hrvatskom licencom. U obje vožnje je bio brži od Luke Brajdića te Danka Braima. Kod Veterana B, odnosno onih iznad 50 godina pobjeda je pripala Slovencu Alojziju Fortuni ispred Marija Nine Šrajbera.


Iduća utrka je na rasporedu već ovog vikenda u Brežicama, riječ je o prvoj od dvije ovogodišnje utrke zajedničkog Prvenstva Hrvatske i Slovenije.


UKUPNI REZULTATI

 

Naslovna fotografija: Arhiva

fbmp ytmp imp