Motosport

SBK utrka u Assenu prebačena za kolovoz

SBK Assen odgoda

Po novome bi se SBK sezona trebala nastaviti u Imoli 8. svibnja, ali kladimo se da se neće ni tad.

Već je neko vrijeme bilo sasvim jasno da od Superbike utrke u Assenu sredinom travnja neće biti ništa, no stvar je konačno postala i službena tek sada kad je objavljena zabrana bilo kakvih okupljanja u Nizozemskoj sve do 1. lipnja. S time da ta utrka u Assenu nije otkazana, nego je samo odgođena na termin od 21. do 23. kolovoza.

Tako bi prema novom i provizornom kalendaru, nastavak Superbike sezone trebao uslijediti od 8. do 10. svibnja u Imoli, no s obzirom na razvoj situacije s koronavirusom u Italiji, ali i ostatku Europe, bilo bi naivno vjerovati da će tome doista biti tako. Jednako je upitna u ona slijedeća utrka u Aragonu krajem svibnja, a u zraku visi i okupljanje u Misanu sredinom lipnja.

U svemu tome je Superbike prvenstvo u boljoj situaciji od MotoGP prvenstva. Uz to što su već odradili utrke u Phillip Islandu, u Superbike kalendaru su i puno veće rupe u koje se onda mogu ugurati odgođene utrke, kao što je to slučaj i s Assenom. U nakrcanom MotoGP kalendaru se sa svakim novim prebacivanjem utrke smanjuje ionako suženi manevarski prostor za daljnje odgode.

U svemu tome je sigurno samo to da će biti još promjena u kalendaru. Tako bi se i ovaj najnoviji raspored Superbike utrka, po nekim najavama, mogao promijeniti do kraja tjedna.

SBK Assen odgoda 2

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp