Motosport

MotoGP: Petrucci ide u Tech3 KTM za 2021!

Pit Beirer Danilo Petrucci

Iako smo ga očekivali u Reb Bull KTM-u, ispada da je u tvorničku momčad promoviran Oliviera, a Petrucci dolazi na njegovo mjesto u satelitskoj momčadi Tech3 KTM.

Ponovo se pokazalo da u MotoGP-u kad ima dima ima vatre. Nakon što se zakotrljala priča da će Pol Espargaro na kraju ove sezone otići u Repsol Hondu počele su kapati i osnovane špekulacije da će ga u Red Bull KTM-u zamijeniti Danilo Petrucci, kojem su taman u Ducatiju poručili da ne računaju na njega za 2021. I doista, Petrucci će završiti na KTM-u, ali ne u Red Bull KTM-u nego u Tech 3 KTM-u. Rekli bi nije šija, nego vrat, jer bi sva 4 vozača KTM-a trebala imati isti materijal i istu podršku, no za čovjeka koji je pobijedio u Mugellu prije jedva nešto više od godinu dana to ipak jest mala degradacija.

Nemoguće je predvidjeti kako će se simpatični Petrucci snaći na novom poslu, no svakako će biti debelo iskusniji MotoGP vozač od trojice ostalih vozača KTM zajedno. Naime, tvorničku momčad Red Bull KTM za 2021. će činiti Brad Binder, koji će ove godine biti rookie, i Miguel Oliviera koji je prošle sezone bio dobar rookie dok ga u Silverstoneu nije srušio Zarco i ozlijedio mu rame. Obojica su svakako talentirani, a zanimljivo je da su već bili zajedno u Red Bull KTM Ajo momčadima u klasama Moto3 i Moto2. Kao timski kolega Petrucciju u Tech3 KTM ostaje ovogodišnji rookie Iker Lecuona.

Jasno, sve su to promjene za 2021. godinu, što znači da još ove sezone KTM može računati na Espargaroa, koji im je donio i dosad jedini podij u kišnoj Valenciji 2018. Isto tako, s pravom se mogu nadati da bi do iduće sezone mogao stasati i Brad Binder. Taj vozač iz Južnoafričke Republike je svakako talentiran, bivši je Moto3 prvak, a prošle godine je umalo osvojio i Moto2 titulu na nekonkurentnom KTM-u, no ovo neće biti puna rookie sezona za njega s obzirom na smanjeni broj utrka koje će se voziti na možda samo 8 različitih staza.

Jasno, sada se očekuje i objava da Pol Espargaro za 2021. prelazi na Repsol Hondu, kao zamjena za Alexa Marqueza koji za tu momčad još nije odvozio nijednu utrku. To može biti službeno potvrđeno već za nekoliko minuta, a možda ćemo čekati i skoro dva mjeseca jer Espargaro navodno ima klauzulu u ugovoru koja mu brani da do 15. rujna objavi za koga će voziti. A i tko kaže da je riječ baš o Repsol Hondi? Naime, Španjolac je nedavno tvrdio da mu je zanimljiv i Ducati. Vjerojatno je samo mutio vodio, no uzmite u obzir i da Dovizioso još nije potpisao novi ugovor s Ducatijem.

Red Bull KTM MotoGP 2020

Binder, Oliverira,  Moto2 race Australian MotoGP 2017

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp