Motosport

Nove promjene i odgode u SBK kalendaru

Navarra staza

Po najnovijem planu, Superbike sezona bi trebala početi još kasnije, ali imati i dvije utrke više, a dodana je i još jedna staza. No sigurno je samo to da ovo nije i posljednja verzija kalendara.

Nakon što je Assen iz travnja premješten za srpanj, nova Superbike sezona je trebala početi tamo gdje je ona prošla završila, odnosno u Estorilu od 7. do 9 svibnja. No, iako je Estoril načelno ostao u kalendaru, on je stavljen na kraj reda i više nema svoj datum, a ni potpisan ugovor, tako da bi po novome sezona trebala početi u Aragonu, tek od 21. do 23. svibnja. Od tada pa do početka listopada bi trebalo biti 9 natjecateljskih vikenda (10 ako se ubaci Estoril), svi na europskom tlu, s time da je sad u kalendar po prvi put uvrštena i španjolska staza Navarra (na gornjoj fotografiji).

Nakon europske turneje, trebala bi krenuti i ona prekooceanska, koja itekako visi u zraku. Prvo Argentina, a onda povratak Superbike prvenstva u Indoneziju, na stazu Mandalika, koja je još u izgradnji. Sezona bi trebala biti kompletirana u Phillip Islandu, ali uz tu lokaciju nema definiranog datuma.

kalendar 2021 SBK

 

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp