Motosport

Dovizioso potpisao za… Italjet!?

DOVI ITJ S6

Vidjeli smo da testira Apriliju RS-GP, a valjda i pregovara o MotoGP ugovoru za 2022. Ali potpis na ugovor je, zasad, stavio samo Italjetu.

Iako je nakon prekida suradnje s Ducatijem ostao bez posla u MotoGP-u, ne može se reći da je Andrea Dovizioso baš besposlen. Vozi motokros utrke po Italiji, povremeno testira i Aprilijin RS-GP te zasigurno već i lagano pregovara s njima za iduću MotoGP sezonu. No potpis na ugovor je, zasad, dao samo Italjetu. I ne, neće za njih voziti utrke u prvenstvu skutera, barem nam se tako čini.

Umjesto toga, Andrea Dovizioso će honorarno zarađivati kao ambasador brenda Italjet, ali i kao testni vozač predprodukcijskog Dragstera. Zašto predprodukcijskog, nisu li oni već izbacili serijski model? Da trebali su odavno, i to već nekoliko puta, ali nikako da proizvodnja krene, iako, kako kažu, imaju već tisuće narudžbi. Kažu i da će, citiramo „uskoro debitirati na tržištu“.

Dragster 125 i 200 su doista zanimljivi i atraktivni (nesuđeni) noviteti, s jednorukom prednjom vilicom, rešetkastim okvirom i neodoljivo agresivnim dizajnom. Nadamo se samo da je Dovizioso ugurao i neku izlaznu klauzulu, jer Aprilia, koja također proizvodi i skutere, svakako ne bi mogla pristati na to da njihov MotoGP vozač bude ambasador nekog drugog proizvođača. Ili možda bi? Jer Max Biaggi je ambasador brenda Aprilia, a istovremeno njegova Moto3 momčad brani boje Husqvarne.

A opet, sad kad vide koliko Ducatiju ide bolje u MotoGP-u bez Doviziosa, možda u Apriliji i razmisle o tome hoće li mu uopće staviti ponudu na stol. Rado bi vidjeli Doviziosa natrag u MotoGP-u, i to za upravljačem Aprilije, ali ako u tome ne uspije, uvijek mu ostaje Italjet. I prvenstvo skutera.

DOVI ITJ P3 

 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp