Motosport

MotoGP: Dva puta Misano, nijednom Malezija

MotoGP 2021 grid

Utrka u Sepangu je otkazana i u njezin termin upada Misano. Pitanje je sad hoće li se između dvije utrke u Misanu doista održati utrka u SAD-u?

Broj zaraženih korona virusom brzo raste u jugoistočnoj Aziji, pa tako i u Maleziji, i bilo je samo pitanje trenutka kad će stići obavijest da se tamo planirana utrka i ove godine otkazuje. A bilo je i lako pretpostaviti da bi se ispadanje Malezije moglo kompenzirati dupliciranjem utrke u Misanu, no zanimljivo je da se tamo neće voziti vikend za vikendom, kao što je to postalo uobičajeno. Umjesto toga, utrka za VN San Marina će se u Misanu voziti 19. rujna kako je bilo i planirano, dok će se ta dodana druga utrka na istoj stazi voziti tek 24. listopada, u terminu koji je bio rezerviran za Maleziju.

Riječ je o dosta kasnom terminu za održavanje utrke na istočnoj obali Jadrana, s time da bi se između te dvije jurnjave u Misanu, skoknulo do SAD-a gdje se 3. listopada ima održati utrka u Teksasu. Međutim, i taj izlet je itekako upitan, jer i u Teksasu bilježe uzlet broja zaraženih, što znači da možemo očekivati još jednu odgodu, pa onda i dupliciranje utrka u Aragonu. Ali o tome kada i ako se dogodi.

Kalendar 2021 8 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

 

fbmp ytmp imp