Motosport

Marquez opet ima problema s vidom i propušta kraj sezone

rd15 austin marc 2021 69

Nakon nedavnog potresa mozga, Marc Marquez opet vidi dvostruko, zbog čega je već skoro prekinuo karijeru 2011.

Dalo se nekako nasluti da Marc Marquez utrku u Portimau nije propustio samo zbog laganog potresa mozga zarađenog nakon pada na hard-enduro treningu, a sad je to i službeno potvrđeno. Dakle, Marc Marquez će propustiti utrku u Valenciju, ali i vrlo važna testiranja u Jerezu, zbog toga jer ima problema s vidom. Konkretno, trenutno vidi dvostruko, zbog paralize jednog živca u oku.

To uopće ne zvuči bezazleno, posebno ako uzmemo u obzir da je riječ o onom istom živcu kojeg je oštetio prilikom pada u Maleziji 2011. godine. Tada je i operirao taj živac i gotovo do samog početka iduće sezone je bilo itekako upitno hoće li moći nastaviti svoju karijeru. Doktor koji ga je tad operirao sad preferira konzervativni pristup liječenju, uz redovite preglede i procjenu stanja.

Još donedavno se činilo da je Marc Marquez od gume, a sada jedna ozljeda sustiže drugu. Cijelu prošlu sezonu je propustio zbog loma desne nadlaktice i komplikacija koje su poslije toga nastale, a ove sezone ga je uz to mučio i živac u desnom ramenu kojeg su mu oštetili kod ranije operacije. Sad, kad je konačno uspio povezati dvije pobjede, u Teksasu i Misanu, Marquez ponovo mora strijepiti, ovaj put zbog ozljede oka koja ga je već jednom skoro koštala nastavka karijere. Tada se uspio vratiti i odmah osvojiti naslov Moto2 prvaka, da bi iduće godine već osvojio i prvu MotoGP titulu. Iako se i on s godinama sve teže oporavlja, želimo mu da se i ovaj put vrati u pobjedničkoj formi.

rd15 austin marc 2021 35 

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp