Motosport

Yamaha je poklonila Rossiju unikatan R1

2021 YAM VR46R1 EU GYTR DET 010 preview 1

Uz iznimno mnoštvo trkaćih dijelova, uključujući i u potpunosti karbonski rep, tu su i grafike koje je osmislio Aldo Drudi, Rossijev prijatelj i dizajner njegovih kaciga.

Primopredaja se zbila na EICMA sajmu u Milanu, na kojem se Rossi pojavio prvi put, u sklopu Yamahina događanja „One More Lap“ tijekom kojeg su se obožavatelji mogli još jednom oprostiti od njega. Uz već spomenuti karbonski rep motocikla, i dakako karbonske oplate, taj unikatni R1 ima i poseban spremnik goriva zapremine 22 l, Marelli upravljačku jedinicu i još silnu hrpu dijelova iz Yamahinog GYTR asortimana namijenjenog natjecateljima.

2021 YAM VR46R1 EU GYTR STA 004 preview

Nije da mu je dosad nedostajalo motocikala za trening, no s tim će poklonom Rossi moći doista kvalitetno nastaviti s jednom od svojih omiljenih razbibriga u vidu treniranja na stazi Misano. Inače, sad kad se povukao u vozačku mirovinu, Rossi će biti vlasnik svoje MotoGP momčadi koja će koristiti motocikle Ducatija, s kojim je potpisan ugovor na iduće tri sezone, no djeluje izvjesno da bi nakon toga mogao započeti suradnju s Yamahom.

2021 YAM VR46R1 EU GYTR DET 001 preview

Uostalom, s Yamahom će već od iduće godine izravno surađivati u Moto2 klasi, gdje će uz svoj već dokazano uspješan VR46 Racing Team imati na brizi i novu Yamaha VR46 Master Camp momčad, kroz koju će Yamaha moći probrati i „uzgajati“ talentirane vozače te ih eventualno bezecirati za MotoGP. S tim da će Rossi samo načelno voditi te dvije Moto2 i jednu MotoGP momčad, jer će taj posao prepustiti drugima, a on uživati u odmoru i utrkivanju automobilima.

2021 YAM VR46R1 EU GYTR STA 002 preview

 

 

Motorcycle rental:

rentamotorcycle.motopuls.com

fbmp ytmp imp