Motosport

Simply the Bez! Aprilia „otela“ Bezzecchija

ar marcobezzecchi 1 1

Nakon Jorgea Martina, koji je trenutno vodeći u MotoGP poretku, Aprilia je za 2025. privukla i Bezzecchija u svoje redove.

Bezzecchi trenutno vozi prošlogodišnji Ducati u satelitskoj momčadi VR46, a od iduće godine postaje tvornički vozač Aprilije, baš kao što će to biti slučaj i s Jorgeom Martinom. Kao jedan od najsimpatičnijih MotoGP vozača, Bezzecchi je prošle sezone skupio tri MotoGP pobjede. U nastavku vam prenosimo službeno priopćenje iz Aprilije:

Marco Bezzecchi potpisao je višegodišnji ugovor s Aprilia Racingom počevši od 2025. Ovo je važan korak za proizvođača iz Noalea, s talijanskim vozačem ponovno u najvišoj klasi, nakon Lorenza Savadorija U MotoGP debiju 2020.
Povratak talijanskog vozača značajan je korak za talijanski tim Aprilia Racing. Postava za 2025. imat će Marca Bezzecchija i Jorgea Martína Almogueru kao timske kolege, dvojac spreman dovesti Apriliju na vrhu MotoGP poretka.
Od svog MotoGP debija 2022., Marco je pokazao veliki talent i žestoku odlučnost, kvalitete koje su mu omogućile da ostvari 3 pobjede, 9 pobjedničkih postolja i 4 pole positiona, a da ne spominjemo osvajanje srca talijanskih navijača.

 

MASSIMO RIVOLA
“Želimo izraziti dobrodošlicu jednom od najboljih talijanskih talenata, koji je pokazao svoju vrijednost od svog debija u nižim kategorijama, a posebno prošle godine u MotoGP-u, s izvanrednim izvedbama, pa čak i pobjedama. Jedva čekamo zagrliti Beza u Noaleu; dvojac talijanski motocikl i talijanski vozač iznimno su uzbudljivi, ali još je uzbudljiviji vozački par koji će formirati s Jorgeom. Zaista smo zadovoljni našom postavom za 2025., Martín i Bezzecchi bili su naši prvi izbori zbog svojih godina, talenta, hrabrosti i odlučnosti. S njima možemo napisati novo i važno poglavlje povijesti Aprilia Racinga.”

ar marcobezzecchi 2

 

fbmp ytmp imp