Novosti

ACEM

Manje atraktivne reklame za više sigurnosti

 

ACEM-1MUdruženje europskih proizvođača motocikala donijelo je odluku o zabrani isticanja reklama i oglasa u kojima se promovira agresivan način vožnje


Europsko udruženje proizvođača motocikala (ACEM) odlučilo je stati na kraj atraktivnim reklamama motocikala u kojima se na bilo koji način buduće kupce potiče na agresivan način vožnje. Tijelo koje okuplja 26 različitih marki motocikala i mopeda i kojim predsjeda Stefan Pierer, generalni direktor KTM, zabranilo je korištenje takvih vrsta marketinških aktivnosti, a sve u nadi da će se time spriječiti njihov negativan utjecaj na svijest samih vozača motocikala koji su i bez dodatne vizualne motivacije skloni agresivnoj vožnji.

 

Osim što se tu radi samo o simboličkom pokušaju povećanja sigurnosti, ta odluka zapravo ne predstavlja ništa posebno novo budući je dobar dio proizvođača vožnju "na koljenu" ili podizanje na stražnji kotač već izbacio iz svojih oglasa. Umjesto takvih akrobacijama, u reklama iz bliske budućnosti možemo očekivati pojačanu promociju korištenja ABS-a i drugih sustava koji bi vožnju motocikala trebali učiniti sigurnijom.

Više u ovoj kategoriji: « Povratak Buella Ducati na plaži »
fbmp ytmp imp