Novosti

Aktualno: Hrvatski Motociklistički Savez

HMS-logoMHMS bojkotira Moto Puls

 

Vjerojatno radi vrlo kritičkih napisa u Moto Pulsu sa navedenim činjenicama u posljednja tri broja, naša revija uskraćena je za pravodobnu informaciju i nije pozvana da prati rad sjednice Upravnog odbora HMS-a.


Čim više nije mogla dobiti spomenutu informaciju čak niti nakon par dana o tome što se događalo na toj sjednici, iako su istu dobile Sportske Novosti i Jutarnji list isto poslijepodne?!

 

Sjednica upravnog odbora HMS na kojoj su se događale promjene od vitalnog značaja za našu krovnu sportsku organizaciju održana je 20.05. bez znanja medija. Saznajući za to tek dan kasnije (21.05.) iz naših izvora, poslali smo odmah upit na zvanični mail Saveza sa jasnim i preciznim pitanjem o smjeni za koju smo čuli, ali se oni nisu javljali do 24.05. kada su nas obavijestili slijedeće "Informacija o sjednici U.O. HMS-a objavljena je u SN od petka 21.05. i Večernjem listu od subote 22.05.".

 

Pitamo se zašto mediji moraju nešto saznati iz drugih medija? Informaciju o smjeni vodstva dobili smo od HMS-a tek 25.05. u 16 sati, što je 5 dana kasnije od Sporskih Novosti i Jutarnjeg Lista. Ne vjerujemo da su novinari drugih redakcija čučali ispred vrata HMS-a i jedva čekali objaviti tu vijest, ukoliko nisu bili obaviješteni iznutra.

 

Na naše pitanje zašto informaciju nismo mogli dobiti isti dan a drugi jesu, odgovor jednog člana upravnog odbora bio je da se oni privatno poznaju?! Zašto Moto Puls ne može dobiti informaciju čak i onda kada je traži? Zar ne bi jedna od dvije tajnice stalno zaposlene mogla stalno izvještavati medije i javnost o radu HMS-a? Zašto su sve informacije o radu saveza tajna? Zar vozači i klubovi ne bi trebali biti preko medija obaviješteni o svemu?

 

Upravo je radi toga Upravni odbor na istoj sjednici 20.05. došao do fantastične ideje i donio sljedeću uredbu pod točkom 2.6. koja slijedi: "Jednoglasno je donesena odluka da glavni tajnik ima ovlašćenje da po procjeni Upravnog odbora može klasificirati poslovnu tajnu, a prema članku 66. Statuta HMS-a". Svaki komentar na ovo bio bi suvišan.

 

Više pojedinosti o radu vašeg nacionalnog Saveza pročitajte u sljedećem broju Moto Pulsa koji će se naći na kioscima 10.06. ove godine.

fbmp ytmp imp