Novosti

Alpe Adria

Prva pobjeda Triumpha

 

Alpeadria-1MNa Hungaroringu je održana prva utrka desetkovanog Alpe Adria prvenstva. Hrvatskih natjecatelja je bilo kriminalno malo, a po prvi su se put u pojedinim klasama...


... na vrhu našli vozači Triumpha i BMW-a. Dosadna recesija ostavila je očekivanog traga i na regionalnom Alpe Adria prvenstvu. To je bilo jasno vidljivo po broju okupljenih natjecatelja na prvoj utrci sezone koja se prošlog vikenda održala na Hungaroringu.

 

Pa ipak, same utrke su bile dovoljno zanimljive, a kao svojevrsni kuriozitet treba spomenuti to da su na vrhu poretka našle i neke dosad neuobičajene marke motocikla. Tako je u Superstocku 1000 pobjedu odnio Čeh Michal Filla na BMW-u dvije sekunde ispred Fabrizia Pellizzona na Apriliji i Tomasa Miskovskyja na Yamahi.

 

Alpeadria-2MU klasi Supersport slavio je rekorder Grobnika Marko Jerman na Triumph Daytoni 675 ostavivši Jaroslava Cernyja na Yamahi za više od 7 sekundi. Prema informacijama koje imamo, Jerman je do pobjede u toj klasi - koja dopušta brojne preinake na motociklu - došao sa potpuno serijskim pogonskim agregatom, što cijelu priču čini još zanimljivijom.

 

U klasi Superbike japanski motocikli još uvijek nisu skinuti s trona, pa je tako pobjeda pripala Mađaru Sarkonyju na Suzukiju, 5 sekundi ispred Berta Camleka i njegove Yamahe i Miloša Milovanovića na Suzukiju. U nama najzanimljivijoj klasi Superstock 600 pobjedu je odnio Jaroslav Cerny, dok je od hrvatskog trojca najbolji bio Marin Ivanov koji je sa svojim Kawasakijem dogurao do 9. mjesta. Marko Višak je bio tek 18., a Krešimir Katalenić je zauzeo 20. poziciju sa skoro 2 minute zaostatka za pobjednikom.

 

Renato Novosel nije startao u klasi SP 125, no zato nam je obraz osvjetlao Emil Mokrovčak koji je u klasi Classic SP osvojio 2. mjesto na Suzukiju sa samo tri sekunde zaostatka za pobjednikom.

 

Dakle, ukupno je nastupilo samo pet Hrvata u tri klase, i to na utrkama koje su se bodovale i za Prvenstvo Hrvatske. Bolan prikaz situacije u našem motosportu. Gore ne može, nadamo se da će se situacija nešto popraviti na drugoj utrci koja se 9. svibnja održava na našem Grobniku.

 

 

Više u ovoj kategoriji: « Testiranje Sport »
fbmp ytmp imp