Novosti

Aprilia

.

Scarabeo1MAprilia je predstavila novu generaciju Scarabeo skutera, koju čine četiri modela. Najsnažniji među njima je Scarabeo 300 Special...

dok sredinu ponude čine modeli 125 i.e. i 200 i.e., prvi skuteri na svijetu koji raspolažu s promjenjivim mapama ubrizgavanja. Najmanji u ponudi je novi Scarabeo 50 4V, s poboljšanim performansama i vrlo niskom potrošnjom goriva.


 

Scarabeo 50 4V dobio je novi pogonski agregat koji razvija 4,35 KS i među najjačim je četverotaktnim agregatima u ovoj klasi, što ga sada stavlja rame uz rame s dvotaktnom konkurencijom. No zahvaljujući četverotaktnoj tehnologiji, ovaj je maleni gradski skuter i izuzetno štedljiv, a prema navodima iz Aprilije, s jednom litrom goriva u stanju je prijeći čak 43,5 kilometara. Scarabeo2M


Uz novi agregat, najmanji Scarabeo doživio je i osvježenje na elementima ovjesa, te sada posjeduje prednju vilicu promjera 25 mm, kao i stražnji monoamortizer čiji hod je 78 mm. Kočioni sklop ostao je isti, s diskom promjera 220 mm na prednjem kotaču te bubnjem promjera 140 mm na stražnjem. Scarabeo 50 4V dostupan je u bijeloj, crnoj, plavoj, sivoj i zelenoj boji.

Scarabeo 125 i.e. i 200 i.e. također su dobili nove agregate, koje je Aprilia razvila specijalno za njih. Oba su hlađena tekućinom i koriste četveroventilsku tehnologiju, a ako je vjerovati Aprilijinim inženjerima, zbog elektronskog ubrizgavanja goriva odlikuju se i vrlo dobrim performansama, uz koje rame uz rame ide i ekonomična potrošnja goriva, kao i vrlo mala količina vibracija.


Zgodan dodatak koji je Aprilia uvela na ove skutere su i dostupne dvije mape rada motora. Vozač će moći odabrati ECO mapu, koja smanjuje potrošnju goriva za otprilike 7% i SPORT mapu, koji nudi najoptimalnije performanse. Motor od 200 kubičnih centimetara razvija 19,5 KS pri 8,000 okr/min uz izdašni okretni moment od 18,5 Nm pri 6,750 okr/min, dok manji agregat od 125 ccm razvija 15 KS, što je maksimum koji talijanski zakon dopušta za ovu klasu kako bi u blagodatima novoga Scarabea mogli uživati i vozači koji posjeduju samo B kategoriju.


Scarabeo3MOd vizualnih promjena na ovim modelima najuočljivija je nova rešetka integrirana u prednje oplate. Modeli 125 i 250 i.e. dostupni su u sivoj, bijeloj, dvije nijanse plave i crnoj boji.

Scarabeo 300 Special koristi već dobro poznati Piaggio agregat koji iz zapremine od 278,3 ccm razvija 22,3 KS pri 7,500 okr/min, te najveći okretni moment od 22 Nm pri 6,500 okr/min.


Ovaj je model bio predstavljen još krajem prošle godine, no tek će se sada naći na tržištu. Dostupan je u sivoj, crnoj i bijeloj boji.

Više u ovoj kategoriji: « Alpinestars Honda V4 nagradna igra »
fbmp ytmp imp