Novosti

Aprilia RSV4 R

Stigla i verzija R

 

RSV4MNakon skupocjene verzije Factory, na svijet dolazi i pristupačnija verzija Aprilijinog sportaša. RSV4 R nema Öhlinsove elemente ovjesa, no zato ima jednako brutalan V4 agregat

 

Oznaka Factory već neko vrijeme u Aprilijinom rječniku predstavlja bogato opremljene modele namijenjene zahtjevnijim korisnicama i zato tamo gdje postoji Factory mora postojati i pristupačna varijanta s oznakom R.

Netom predstavljeni RSV4 R je puno toga naslijedio od verzije Factory, ali bi ipak trebao biti bitno pristupačniji od njega i to prvenstveno na ime promjena ispod pojasa. Drugim riječima, prestižni su Öhlinsovi elementi kod R-a zamijenjeni Sachsovim stražnjim monoamortizerom i amortizerom upravljača, dok je prednja vilica marke Showa.

Osim toga, kod pristupačnije verzije su dijelovi od karbona zamijenjeni onim plastičnima, a i aluminijski naplatci nisu kovani nego lijevani. Takve su intervencije dovele do porasta težine za 5 kg, no to se ne bi trebalo previše osjetiti na krajnjim performansama to više što je uz okvir, stražnju vilicu i mjenjač, RSV4 R od modela Factory preuzeo i V4 pogonski agregat koji i dalje razvija respektabilnih 180 KS pri 12.500 okr/min.

Izuzmemo li kombinaciju boja i izostanak zlatnog nakita, sam dizajn uopće nije mijenjan, tako da je i ova varijanta lako prepoznatljiva po svoja tri prednja svjetla i izuzetno zašiljenom stražnjem kraju. S obzirom na to da Talijani često puta ljepoti daju prednost pred funkcijom, ne čudi da je i R prvenstveno zamišljen kao jednosjed, s time da se jednako kao i u slučaju Factoryja već kod kupnje motocikla dobije kit s osloncima za noge i sjedalom suvozača za jednostavnu montažu.

Više podataka o ovoj pristupačnijoj verziji Aprilijinog superbikea potražite u idućem broju Moto Pulsa.

Više u ovoj kategoriji: « Kawasaki Z1000 Moto Centar Zabok »
fbmp ytmp imp