Novosti

CF Moto X5 i X6

Redizajn i nadogradnja

 

CFMoto1MCF Moto 500 4x4 već je dugi niz godina jedan od najpopularnijih kineskih četverocikala na našem tržištu, posebno ako gledamo segment ATV-ova s pogonom na sve kotače.


Svojim dovoljno privlačnim dizajnom, opremljen nezavisnim stražnjim ovjesom, kao i agregatom koji pruža solidne performanse, taj je ATV dugo vremena odskakao od dosta sumornog prosjeka ponude četverocikala iz najmnogoljudnije zemlje. U pokušaju da zadrže tu prednost pred svojim zemljacima, u CF Moto su odlučili svoj dosad jedini model oplemeniti malo modernijim dizajnom i time na relativno jednostavan način proširiti svoju ponudu.

 

Tako je stvoren model X5 koji je usprkos svojem nešto drugačijem izgledu mehanički sasvim blizak dosadašnjem modelu. To znači da koristi isti donji postroj, dok je jednocilindrični pogonski agregat zapremine 493 ccm u ovoj verziji opremljen elektronskim ubrizgavanjem goriva, što je rezultiralo porastom snage s 33 na 35 KS pri 6.500 okr/min, uz istovremeni rast okretnog momenta s 39 na 45 Nm pri 5.500 okr/min.CFMoto2M

 

Sve bi to trebalo rezultirati nešto boljim performansama bez obzira na blago povećanje već ionako pozmašne suhe težine - s 337 kg na 344 kg. Kako je to kod ovog proizvođača uobičajeno, u ponudi je i 14 kg teža verzija s 20 cm dužim osovinskim razmakom, koja se prodaje pod oznakom X5 C. Takva produžena verzija olakšava prijevoz suputnika, kojem je uz to namijenjen i naslon na leđa.

 

Paralelno s modelom X5 predstavljen je i jednako težak, ali i nešto snažniji  X6, također dostupan u osnovnoj i produženoj varijanti. Model X6 je zadržao istu mehaničku osnovu kao i vizualno gotovo identičan X5, s kojim osim toga dijeli i bazu četveroventilskog agregata. Ipak, dok je hod klipa ostao na 82 mm, provrt je kod ovog modela porastao sa 87,5 na 96 mm, što je uz porast zapremine na 594 ccm donijelo i blago povećanje potiska. Tako modeli X6 i X6 C raspolažu sa 38 KS pri 6.300 okr/min i 50 Nm pri 5.500 okr/min.

Više u ovoj kategoriji: « Honda VTR Honda Shadow RS »
fbmp ytmp imp