Novosti

Dakar 2011.

I treći put Argentina i Čile

 

Dakar1MIako se trebao vratiti u Afriku, rally Dakar će zbog spleta okolnosti još jednom prezimiti u Južnoj Americi


Sve je ukazivalo na to da će organizatori pokušati pod svaku cijenu vratiti rally Dakar u Afriku, no okolnosti su ipak htjele drugačije. Iako su u prilog Afrike išli potreba vraćanja korjenima ovog natjecanja kao i nedavni potres koji je je Čileu donio neke sasvim druge prioritete, na kraju su organizatori ipak odlučili ići linijom manjeg otpora i po treći put zaredom odraditi gostovanje u Južnoj Americi.

 

U korist Argentine i Čilea svakako su išla dosadašnja iskustva lišena kakvih ozbiljnijih problema, ali navodno i pritisak najveće tvorničkr momčadi odnosno Volkswagena koji je u Južnoj Americi nepobjediv, dok na afričkim terenima nije bio te sreće.

 

Zvuči nevjerojatno, ali planove je organizatora dodatno otežao i švicarski referendum o zabrani gradnje minareta. To je razljutilo Gadaffija koji je odlučio malo postrožiti režim prema europskim državljanima, a eventualni se povratak u Afriku trebao dobrim dijelom odvijati baš na teritoriju Libije.Dakar2M

 

Dakle, misija vraćanja u Afriku nije uspjela, no zato je dobra vijest da je Marc Coma produžio svoj ugovor s KTM-om i da bi uskoro trebao testirati prototip njihovog novog rally motocikla s kojim bi kasnije trebao nastupiti i na Dakru. Dakle, suprotno najavama, KTM se zbog uvođenja novih pravila i ograničavanja zapremine na 450 ccm izgleda neće povući s natjecanja kojim uspješno dominira već čitavo desetljeće.

 

Više informacija o rallyju Dakar 2011 koji će se održavati od 1. do 16. siječnja trebalo bi biti poznato krajem travnja, dok prijave natjecatelja započinju 15 svibnja.

Više u ovoj kategoriji: « Vespa LX Touring TGB Blade 550 LT »
fbmp ytmp imp