Novosti

Vespa LX Touring

Stari stil, novi luksuz

 

Vespa-LX-Touring-1MManja inačica Vespe, odnosno izvedba LX pretstavljena je u još jednoj inkarnaciji, a riječ je o luksuzno opremljenoj Vespi LX Touring.


Hoćemo li pošteno, i današnje Vespe uspješno prenose duh koji je svijetu prvi put podarila prva Vespa, svojim pojavljivanjem davne 1946. godine. Više od 17 milijuna od tad aproizvedenih primjeraka odiše istim bezvremenskim šarmom, a isto vrijedi i za izvedbu LX Touring.

 

Vespa-LX-Touring-2MPored prepoznatljive smeđe boje koja je asocirana plodnim tlom Toskane, ova Vespa donosi prednji i stražnji kromirani nosač prtljage te dodatni vjetrobran, a natpis "Touring" se smjestio na poklopcu pretinca za sitnice, ispred vozača.

 

Za pogon se nude dva jednocilindrična agregat hlađena prinudnom strujom zraka i opremljena sustavom elektronskog ubrizgavanja. Uz oznaku 125 i.e. dolazi agregat od 124 kubična centimetra zapremine koji razvija 10,7 ks pri 8.250 okr/min.

 

Vespa-LX-Touring-3MDruga izvedba nosi oznaku 150 i.e., a iza nje se krije agregat sa 151 kubičnih centimetara koji oslobađa 12,1 ks pri 8.000 okr/min. Poput srodnih LX modela, Touring Vespe o kojima je riječ koriste prednje gume dimenzija 110/70-11 dok se straga ugrađuju pneumatici dimenzija 120/70-10.

 

O cijenama i dostupnosti ovih modela u nas ćemo vas izvjestiti kada od uvoznika saznamo hoće li se uvoziti u Hrvatsku.

Više u ovoj kategoriji: « Grobnik on-board Dakar 2011. »
fbmp ytmp imp