Novosti

Ducati - premijera inovativnog modela u Milanu

DiavelXX

Nakon mjeseci spekulacija i špijunskih fotografija, iščekivanje odbrojava posljednje dane. Diavel će javnosti biti predstavljen na milanskom sajmu EICMA od 02. do 07. studenog.

 

Službenom objavom imena novog modela, slavna talijanska tvornica učinila je i posljednji korak u pretvaranju još jednog sna u stvarnost. Naziv novog motocikla Diavel preuzet je iz dijalektalnog naziva za vraga koji se koristi u okolici bolonjske tvornice.

 

Ideja za naziv rođena je u samom začetku razvoja novog motocikla. Kada je prototip prvi puta sastavljen i postavljen na kotače te takav prikazan skupini Ducatijevih inženjera, netko iz skupine je uzviknuo: «Ignurànt comm' al diavel!», ili u slobodnom prijevodu: «Zao je, kao vrag!»

 

Od tog trenutka Diavel je postao interni naziv projekta, a Ducati ga je učinio i službenim pred samu premijeru u Milanu. Na sličan način i legendarni Monster je dobio svoje ime prije 20 godina. Pred Diavelom je sada da nastavi slavnu tradiciju tvornice iz Bologne, stvaranja budućnosti motociklizma uz istovremenu vjernost nasljeđu.

 

Impozantne pojavnosti, a ipak lagan i agilan poput svih Ducatija, Diavel podiže odnos čovjeka i motocikla na novu razinu. Uz apsolutnu udobnost, naprednu tehnologiju (ABS, DTC - kontrola proklizavanja, Riding Modes - promjenjive mape), agregat Testastretta 11° razvijen u Superbikeu i masu od svega 207kg Diavel donosi do sad nezamislive performanse.

fbmp ytmp imp