Novosti

Eco Enduro

Zeleni off-road

 

Eco-Enduro1MEko aktivistima se visoko diže kosa na glavi prilikom svakog spominjanja enduro utrka, no ovaj će put morati zadjenuti mač u korice.


 

Na periferiji UN-ove klimatske konferencije koje se baš tada odvija u Kopenhagenu, danski će moto aktivisti pod patronatom FIM-a održati prvu ekološku enduro utrku.

 

Predvođeni Ivanom Reedz Thottom, uzgajivačem organske hrane, ali i uspješnim natjecateljem na cross-country relijima, organizatori su naumili od 11. do 13 prosinca organizirati prvu enduro utrku za motocikle pokretane elektro motorima.

 

Prva dva dana će se voziti klasični enduro, dok će se 3. dana na improviziranoj stazi usred Kopenhagena voziti mješavina supermoto i motokros utrke.Eco-Enduro2M

 

Prijave traju do 1. prosinca, startina  iznosi 500 Eura, a ako još uvijek ne posjedujete električni off-road motocikli švicarska tvrtka Quantya će vam ga za tu priliku rado prodati po diskontnoj cijeni. Ovisno o vrsti motocikla, vozači će biti podijeljeni u tri klase.

 

Pro 1 je namijenjen vlasnicima modela Quantia Track Evo 1, Pro 2 je za one koji u garažu čuvaju Zero MX, dok je kategorija Proto namijenjena prototipovima. Pravila su dosta jednostovna i uz FIM-ovu vozačku licencu traže da motocikl s jednim punjenjem može izdržati barem 15 km off-roada, ali i da punjenje baterija ne traje duže od 2 sata.

 

Kako bi se sve ostalu u zelenom duhu, baterije će se puniti pomoću vjetroelektrana ili generatora na biogorivo.

Više u ovoj kategoriji: « KTM 350 SX-F Factory Ducati Monster »
fbmp ytmp imp