Novosti

Mini na dva kotača

Novi smjer za Mini

 

Mini-skuter-1MLegendarna britanska marka Mini je u Londonu predstavila svoju viziju električnog skutera, MINI Scooter E Concept i to gotovo točno 10 godina nakon što je Mini uskrsnuo na pariškom auto salonu


U težnji da razviju moderno urbano prometalo koje će se lako boriti s gužvama današnjih i budućih metropola, marka Mini je u Londonu predstavila čak tri koncepta električnog skutera sutrašnjice. Dok će dva od prikazanih koncepata biti izložena i na pariškom auto salonu, jedan, inspiriran vedrim šezdesetim godinama je ekskluzivno prikazan u Londonu.

 

Kao što je originalni Mini osmišljen kao reakcija na naftne krize koje su potresale svijet u drugoj polovici prošlog stoljeća, tako ovaj koncept električnog skutera želi ponuditi ekološko riješenje. Potpuna elinimacija emisije stakleničkih plinova te lako korištenje uz punjenje iz električne utičnice gradske mreže samo su neke od odlika ovog skutera. Pametni mobilni telefon je zamišljen da služi kao ključ, a kada ga pričvrstite na predviđeni nosač on postaje koristan izvor informacija za navigaciju.

 

Osim osnovnih informacija, prepoznatljivi kontrolni instrumenti ukazuju na stanje napunjenosti modernih i kompektnih Litij-ionskih baterija koje osiguravaju izvor energije elektro motoru ugrađenom u stražnji kotač.

 

Već navedeno daje naslutiti kako se radi o zabavnom i vrlo primjenjivom vozilu, a sada nam ostaje strpljivo čekati trenutak kada MINI Scooter E Concept postane predmet naših želja u izlogu prodajnih salona.

 


 

Mini-skuter-2M Mini-skuter-3M Mini-skuter-4M
Mini-skuter-5M Mini-skuter-6M Mini-skuter-7M
Mini-skuter-8M Mini-skuter-9M Mini-skuter-10M

 

Više u ovoj kategoriji: « KTM X-Bow Kawasaki »
fbmp ytmp imp