Novosti

MotoGP

Spies umjesto Rossija

 

Spies-1MNakon što je Rossi u Brnu konačno objavio razlaz s Yamahom, ovog bi vikenda u Indianapolisu trebalo postati službeno da je Spies njegov nasljednik. Možda i Lorenzo...

 

... završi s teatralnim natezanjem čelnika Yamahe za nos i objavi da ne ide nigdje. Uostalom, kao da mu i preostaje neka druga opcija

 

Još i prije nego je postalo službeno da Rossi odlazi u Ducati, Lin Jarvis je jasno poručio kako će na njegovo mjesto u tvorničkoj Yamahi doći Ben Spies. S obzirom na to da je utrka u Brnu bila rezervirana za objavu rastanka s Rossijem, ceremonija inauguracije njegova nasljednika je ostavljena za utrku u Indianapolisu. To je indirektno potvrdio i sam Spies izjavivši da će u nedjelju nakon utrke iznijeti planove za budućnost i tako i službeno potvrditi loše čuvanu tajnu.


Sad nam ostaje još samo pričekati na to  da i Lorenzo konačno staviti svoj potpis na produžetak ugovora s Yamahom.

 

Spies-2MTaj još nepotvrđeni svjetski prvak ionako nema nekih drugih opcija, osim možda da se degradira u Suzuki, neku privatnu momčad ili ode u superbike prvenstvo. Kad već spominjemo superbike, čini se da je Melandri sve bliže tome da ta tamo brani boje BMW-a. Potpis još nije stavio, ali vjerojatno je već na pola puta do donošenja takve odluke, to više što bi ga iz momčadi Gresini Honde ionako mogao izgurati Dovizioso kojeg je Stoner izgurao iz Repsol Honde.

 

Ako ne prihvati ponudu BMW-a, Melandri bi lako mogao doživjeti nesretnu sudbinu Alexa de Angelisa, koji je prije njega dvije godine grijao stolicu u toj istoj momčadi Gresini. Prošle je godine de Angelis na toj utrci u osvojio drugo mjesto, a sada će Indianapolis vidjeti samo gledati na televiziji. Naime, nakon što je na kraju prošle sezone od Gresinija dobio košaricu, de Angelis se skrasio u Moto2 prvenstvu kao član nekadašnje MotoGP momčadi Team Scot. Nakon što tamo i nije polučio neke osobite rezultate, de Angelis je objeručke prihvatio ponudu da se privremeno vrati u MotoGP kao ne baš uspješna zamjena za Aoyamu. No, Aoyama je u međuvremenu prizdravio, a Team Scot bankrotirao, što znači da Indianapolis osim de Angelisa neće vidjeti ni njegov timski kolega i također bivši MotoGP vozač Nicolo Canepa.

fbmp ytmp imp