Novosti

NCR Millona M16

Ekskluzivnije od ekskluzivnog

 

NCR-1MKada govorimo o posebnim motociklima, talijanska tvrtka NCR, koristeći Ducati agregate proizvodi neke od najboljih, ali sada su otišli korak dalje uz agregat iz i tako...


... fantastičnog modela Desmosedici. Istinski ljubitleji Ducati motocikala gotovo sigurno su čuli i za tvrtku NCR koja se specijalizirala da oko karizmatičnih talijanskih agregata sagradi fantastične, super lagane šasije. Ovakav spoj rezultira motociklima čija snaga možda nije „strašna", ali minimalna težina ih čini gotovo savršenima u vožnji.

 

Upravo predstavljena Millona M16 čini iskorak od ove filozofije jer pored čudnovato male mase donosi i poveću količinu snage. Naime, ovaj motocikl mjenja pravila industrije jer je deklarirana masa koju NCR deklarira tek 145 kilograma, a snaga agregata bi trebala premašivati 200 ks.

 

Da pojasnimo. Minimalna masa je postignuta korištenjem okvira, stražnje vilice te spremnika goriva i ostalih minimalističnih oplata od ugljičnih vlakana. Naravno, i stražnji kraj motocikla te kotači su također načinjeni od ugljičnih vlakana. Sve što je na Ducati Desmoseidiciju načinjeno od metala, na Milloni M16 je zamjenjeno titanijem ili aluminijem zrakoplovne kvalitete, a ovjes i kočnice dolaze s polica označenih s „MotoGP" tvrtki Ohlins odnosno Brembo.

 

Agregat koji originalno razvija kojih 200 ks na radilici nakon NCR dorada bi trebao budućim vlasnicima osiguravati kojih 200 ks na stražnjem kotaču, ali ako vas to ne uplaši, sigurno će cijena koja se predviđa na kojih 800.000kn. Da smo i pogriješili prilikom preračunavanja valute, sumnjamo da bi 100.000 kn gore ili dolje zasmetalo buduće vlasnike Millone M16.



NCR-2M NCR-3M NCR-4M NCR-5M
NCR-6M NCR-7M NCR-8M

 

Više u ovoj kategoriji: « Can-Am Commander Vespa susret »
fbmp ytmp imp