Novosti

Can-Am Commander

Najsnažniji UTV

 

Can-Am-1MKorporacija BRP je svoju ionako obimnu ponudu raznih prometala za zabavu nadopunila ulaskom u UTV segment. Njihov Can-Am Commander trebao bi biti najsnažniji pripadnik svoje vrste


Can-Am-2MU posljednjih se nekoliko godina ponuda UTV vozila postupno širi, s time da se dobar dio noviteta odnosi na sportske inačice koje su prije svega namijenjene zabavi u vožnji. UTV modeli se obično mehanički baziraju na četverociklima, a iako mogu poslužiti i u neke praktične namjene to ni izbliza nije glavna svrha ovim terenskim vozilima za slobodno vrijeme. Can-Am je malo zakasnio s ulaskom u taj segment, no zato se njihov prvijenac Commander odmah nameće kao najzabavniji pripadnik svoje vrste.

 

Za početak, Commander bi trebao dominirati ovom klasom superiornom snagom. Već je model 800 pokretan Rotaxovim V2 agregatom zapremine 800 ccm sa svojih 71 KS snažniji od konkurencije, a ta premoć još više dolazi do izražaja kod modela 1000 pokretanog također Rotaxovim V2 agregatom, ali ovaj put zapremine 976 ccm i sa raspoloživih 85 KS.

 

Can-Am-3MNezavisan ovjes je izveden slično kao i na četverociklima ovog proizvođača, ali je dodatno ojačan kako bi se mogao nositi s nemalom težinom vozila od čak 600 kg. Kako i priliči jednom takvom terencu, pogon je izveden na sve kotače i opremljen automatiziranim Visco-lok sustavom blokade prednjeg diferencijala.

 

Praktična priroda ovog UTV-a dolazi do izražaja kroz korištenje inovativnog koncepta stražnjeg prtljažnog prostora s dvostrukim dnom, s time da je bez obzira na zapreminu Commander dostupan s XT i X paketom opreme. Smireniji XT model je između ostalog opremljen i električnim vitlom, dok Commander X posjeduje sportske amortizere i još neke detalje koji ga čine pogodnim za žešću vožnju.

Više u ovoj kategoriji: « X-Fighteri NCR Millona M16 »
fbmp ytmp imp