Novosti

Piaggio MP3 300 i.e. Hybrid

Mali zeleni

 

Mp3-Hybrid-1MDobro, Piaggio MP3 300 i.e. Hybrid, kako mu je puno ime, nije niti malen niti zelen, ali je proizvod ekološke osvještenosti i ekskluzivno smo ga testirali u Parizu.


Mp3-Hybrid-2M

Nakon što su prošle godine predstavili Piaggio MP3 125 Hybrid, na red je došla i snažnija izvedba koju smo na poziv tvrtke Piaggio Hrvatska imali prilike testirati u Parizu. Osim što hibridni pogon koji kombinira motor s unutarnjim izgaranjem te elektromotor umjereniji po pitanju potrošnje te ispuštanja stakleničkih plinova u atmosferu, donosi još neke prednosti.

 

Napredna elektronika koja preko ride by wire sustava kontrolira poznati jednocilindrični agregat s unutarnjim izgaranjem kontrolira i elektromotor pa se ova dva pogonska agregata međusobno nadopunjavaju. U hibridnom načinu rada elektromotor pomaže pri kretanju i ubrzanjima čime se štedi gorivo.

 

Mp3-Hybrid-3MNaravno, MP3 može biti pogonjen i samo elektromotorom, a vozaču je na raspolaganju i hod u natrag koji nije na odmet. Nismo sigurni da li je u pitanju činjenica da smo vozili ekološki prihvatljivo vozilo ili to što smo ga vozili kroz jedan od ljepših gradova svijeta, ali MP3 300 i.e. Hybrid je ostavio povoljan dojam, a više prošitajte u Moto Pulsu 109. koji će na kioscima biti od 10. srpnja.

Više u ovoj kategoriji: « Tržište Rally-raid »
fbmp ytmp imp