Novosti

Sherco

Osvježeni Sherco

 

Sherco-1MKod nas slabo poznati Sherco predstavio je obnovljenu paletu svojih hard-enduro motocikala. Sherco je mlada i kod nas još uvijek slabo poznata tvrtka koja je svoje mjesto pod...


... suncem prvo potražila kroz proizvodnju trial modela, da bi se kasnije ponuda proširila na enduro, motokros i supermoto motocikle. Kako je to običaj kod proizvođača off-road motocikala, Sherco je za nadolazeću 2011. osvježio svoju paletu hard-enduro modela, pri čemu promjene nisu dramatične, ali se pod mikroskopom ipak mogu primijetiti.

 

Tako je svim hard-enduro motociklima promijenjena geometrija kako bi se poboljšalo držanje prednjeg kotača na rastresitoj podlozi, a novost su i aluminijski štitnici ruku i kartera. Osim toga, svi modeli za 2011. dolaze s okvirom obojanim u plavo.

 

Sherco-2MUz to, modeli od 250 i 290 ccm nazvani SE 2.5i-F i 3.0i-F dolaze i s novom glavom cilindra kako bi se poboljšalo hlađenje, ali kako bi se u kombinaciji s reprogramiranom elektronikom povećala snaga. Tu je i nova spojka koja bi trebala biti progresivnija u svom radu, a model 3.0i-F ima i poboljšani elektrostrarter.

 

Kod snažnijih modela 4,5i-F i 5.1i-F najvažniju novost bilježimo u području bregaste osovine zadužene za otvaranje sva 4 ventila, a čiji bi promijenjeni bregovi trebali pridonijeti linearnijem razvijanju okretnog momenta i većom snagom na visokim okretajima. Sva četiri dosad spomenuta modela su dostupna i u varijantama serieR koje su umjesto prednjom Paioli vilicom promjera 46 mm opremljene naprednijom Sachs vilicom promjera 48 mm.

Više u ovoj kategoriji: « Noviteti MV Agusta »
fbmp ytmp imp