Novosti

Shoei Qwest

Nova dimenzija putovanja

 

Shoei-Qwest-1MPredstavljanje nove Shoei kacige gotovo uvijek znači i nekoliko inovacija. Qwest je putna kaciga nove generacije koja ispunjava očekivanja.


Nova Shoei Qwest kaciga logična je evolucija putnih kaciga koje korisnicima trebaju osigurati malu težinu, udobnost na glavi te minimalnu buku u vožnji. Navodi se podatak o 2,2 decibela manje nego kod prethodnog modela, a to zapravo znači 60% manje buke u vožnji. Ovo je postignuto kompleksnim aerodinamičnim oblikom koji je razvijen u naprednom zračnom tunelu koji je Shoei sagradio za te svrhe.

 

Koristeći četiri veličine školjke za sedam dostupnih veličina unutrašnjosti, stručnjaci Shoeija su postigli da kaciga odgovara čim većem broju korisnika. Masa od svega 1.400 grama te spoler ugrađen u školjku smanjuju opterećenje vrata što će se posebno primjetiti na duljim putovanjima.

 

Shoei-Qwest-2MSustav ventilacije na Qwest kacigi je također nov, a otvori za ventilaciju su drugačije pozicionirani u odnosu na prethodne modele. Stražnji otvori su pozicionirani tako da ne samo da puštaju topli zrak već ga i podtlak izvlači iz kacige.

 

Ne treba zaboraviti niti još jedan značajan čimbenik, a to je svijet izvan kacige. Qwest kaciga je opremljena novorazvijenim Shoei CW-1 vizirom koji uz korištenje Q.R.S.A. sustava osigurava automatsko brtvljenje vizira i široko vidno polje, ono što je posebno dobrodošlo na turističkim kacigama.

 

Nova Shoei Qwest kaciga se u prodaju očekuje u Rujnu ove godine, a cijena bi trebala biti od 369 do 469 Eura. Više informacija možete potražiti na www.shoei-europe.com

Više u ovoj kategoriji: « MotoGP Ducati Megamonster »
fbmp ytmp imp