Novosti

Speedway

Stanje ujedinjenog prvenstva

 

SpeedwayMDržavno prvenstvo Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Češke odvija se prema kalendaru, a trenutno bodovno stanje daje naslutiti uzbuđenja u nastavku.


Nakon dvije utrke koje su održane na stadionu Milenium u Donjem Kraljvcu i Ljubljani, prvo mjesto dijele Jurica Pavlic i Matej Žagar. Žagar je Juru pobijedio na hrvatskom tlu, da bi mu Jura vratio na slovenskom.

 

I sada obojica sa 77 bodova čekaju slijedeću utrku od ukupne četiri, koja će se voziti u Lendavi u kolovozu. Drugo mjesto hrvatske ljestvice drži Dino Kovačić sa 54 boda, iza njega Jasmin Ilijaš sa 51 bodom te Renato Cvetko sa 44 boda.

 

Ove godine prvenstvo dviju država iznimno je zanimljivo jer vozači postaju sve bolji, te se natječu u ligama diljem Europe. Slovenci Maks Gregorič i Matija Duh nastupaju u poljskoj drugoj ligi, Dino Kovačić ove godine prvi put nastupa kao junior na svjetskom i europskom prvenstvu, a Jurica Pavlic i Matej Žagar dobro su poznati publici kao vozači poljske ekstralige - najjače lige svijeta. Jurica vozi za Uniu Leszno, a Matej Žagar za Stal Gorzow.

Više u ovoj kategoriji: « Sport Aprilia Shiver »
fbmp ytmp imp