Novosti

Sport

Lorenzo i Spies produžili ugovore

 

LorenzoMU Yamahi mogu biti zadovoljni svojom kadrovskom križaljkom za skoru budućnost. Lorenzo je produžio ugovor sa MotoGP momčadi do kraja 2010., dok je Spies potpisao da još iduće godine ostaje u Superbikeu, a onda se seli u MotoGP.


Nakon što je prvo odbio ponuđeni ugovor usljed koketiranja s tvorničkim momčadima Honde i Ducatija, Lorenzo je na kraju ipak odlučio produžiti svoju vjernost s Yamahom na još godinu dana.


S obzirom na način kojim Rossi i Lorenzo dominiraju ovogodišnjim prvenstvom, u Yamahi mogu biti iznimno zadovoljni time što su svoj «dream team» zadržali na okupu, a velik je uspjeh i to što što su do kraja 2011. godine rezervirali usluge iznimno talentiranog Bena Spiesa koji se u svojoj prvoj sezoni svjetskog Superbike prvenstva već popeo na sam vrh poretka.


Spies će pritom još iduće godine voziti u klasi Superbike, da bi onda 2011. godine u Yamahinim bojama ostvario svoj već dugo očekivani prelazak u MotoGP.


Naizgled, sve izgleda idilično, no svejedno se postavlje pitanje tko će voziti za tvorničku momčad Yamahe 2011. godine. Spies to ne može zbog novog pravila prema kojem novajlije svoju prvu godinu moraju odraditi u nekoj privatnoj momčadi (vjerojatno Tech 3 Yamaha), dok Rossi i Lorenzo na kraju 2010. godine imaju slobodne ruke. Izgleda da Rossiju nimalo ne smeta to što talijanski novinari već maštaju o tome kako će svoju karijeru završiti za upravljačem Ducatija, dok istovremeno Lorenzo svojim ovogodišnjim predomišljanjem ne ostavlja dojam kako ga s Yamahom veže neka posebno duboka vjernost.


Pa ipak, ako Rossi stvarno ode u Ducati, onda bi Lorenzu trebala konačno pripasti uloga prve Yamahine violine, a to je već mogućnost koju će Španjolac vjerojatno teško odbiti.

Više u ovoj kategoriji: « Shoei XR-1100 Piaggio »
fbmp ytmp imp