Novosti

Superbike

Zadnje testiranje pred početak nove sezone

SBK_Test-1MVikend od 26. do 28. 02. 2010. godine označit će početak nove sezone, a staza kojoj je pripala čast otvoriti prvenstvo je australski  Phillip Island. Upravo ondje su se ovog vikenda okupili svi timovi na službenom...


... testiranju kako bi što spremnije ušli u novu sezonu.

Nakon dva dana testiranja najviše razloga za zadovoljstvo ima Michel Fabrizio, koji je ostvario najbrže vrijeme, no velikih razloga za zadovoljstvo imaju i ostali Ducatijevi vozači, koji su zauzeli prva četiri mjesta. Drugo vrijeme pripalo je Shaneu Byrneu, treći je bio Jakub Smrz, a četvrto najbrže vrijeme odvezao je Carlos Checa.

 

Najbrži Hondin vozač bio je Jonathan Rea s petim vremenom testa, Suzukijevu čast branio je Leon Haslam na sedmom mjestu, ispred Aprilijinog dvojca, Biaggija i Camiera. Najbrži BMW pripadao je Rubenu Xausu koji je test završio na 11. mjestu, odmah ispred Jamesa Toselanda, najbržeg Yamahinog vozača. Nova Kawasakijeva nada, Chris Vermuelen, bio je najbrži Kawasakijev vozač, ali s vremenom od 1:32.870 bio je tek 16. na testu.SBK_Test-2M

 

Kako stvari sada stoje, čini se da je Ducati najveći favorit za pobjedu na Phillip Islandu, no u tjedan dana, koliko je preostalo do utrke, još se mnogo toga može promijeniti.

 

>> Testiranja - SBK Phillip Island  (kombinirano prvi i drugi dan)

 

 

Supersport

Supersport vozači također su testirali na Phillip Islandu i ako je suditi prema njihovim rezultatima, čini se da nas i ove sezone očekuje velika borba istih protagonista, naravno, uz izuzetak prošlogodišnjeg prvaka Cala Crutchlowa koji je ove godine prešao u klasu Superbike. Najbrže vrijeme postigao je Kawasakijev vozač Joan Lascorz, ispred Hondinih vozača Sofuoglua i Lavertyja. Ove godine Triumph je s četiri motocikla nešto zastupljeniji u svjetskom prvenstvu, a njihov najbrži vozač bio je Sebastien Charpentier, koji je test završio na osmom mjestu.

 

>> Testiranja - Supersport Phillip Island (kombinirana vremena)

Više u ovoj kategoriji: « Triumph Daytona 675 SE Piaggio »
fbmp ytmp imp